≫ 

Kraj karijere za Del Potra? Argentinac izjavom rastužio fanove: "Ovo više liči na oproštaj nego na povratak"

Da li je ovo stvarno kraj?

  • 5
Huan Martin Del Potro Foto: Profimedia

Dugo se najavljivao njegov povratak na teren, međutim, izgleda kao da će turnir u Argentini biti poslednji u teniskoj karijeri Huana Martina Del Potra, čuvenog "Diva iz Tandila" i jednog od igrača sa najrazornijim udarcima u ovoj, novoj teniskoj eri.

Nismo gledali Huana Martina Del Potra dve i po godine, njegov poslednji turnir na kom je nastupio bio je Kvins 2019. godine, a svoj povratak bi trebalo da zabeleži u domovini, na turniru u Buenos Ajresu, koji je na programu početkom marta.

Međutim, osvajač Ju-Es opena iz 2009. godine održao je konferenciju za medije, na kojoj je izjavio jednu zanimljivu rečenicu, kojom je pomalo i rastužio sve teniske fanove, koji su se radovali njegovom povratku na teren.

- Ovo je jedna od najtež poruka koju ću preneti. Znam da ljudi očuju da se vratim tenisu, ali ovo je možda više oproštaj nego povratak. Moje koleno mi postaje noćna mora, već nekoliko godina pokuaaavam, kroz razne tretmane, kod različitih lekara, da popravim stvari, ali nisam našao rešenje. Nikada nisam razmišljao da se povučem iz sveta tenisa bez prilike da se oprostim, a ne mogu da zamislim bolji turnir od Buenos Ajresa da to uradim - rekao je Huan Martin Del Potro, očigledno najavljivajući odlazak u penziju.

Bila bi velika šteta za Del Potra da ode u penziju, a ostavlja se pitanje, da li je njegov povratak uopšte i moguć posle mnogobrojnih povreda koje je doživeo tokom karijere.

Video: Đoković odradio jak trening sa hrvatskim teniserima: Najbolji dubl sveta u gostima kod Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA