≫ 

Novak nastavio da obara sopstveni rekord, sve je bliži Štefi Graf: Evo do kad je siguran na 1. mestu

Ukoliko mu ne dozvole da igra na "američkoj turneji" tokom marta, Đoković će najverovatnije izgubiti teniski tron

  • 39
Novak Đoković Foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je sa obaranjem sopstvenog rekorda po broju nedelja provedenih na prvom mestu.

Ðoković je započeo je 359. nedelju na vrhu ATP liste sa 10.875 bodova, a iza njega slede Rus Danil Medvedev (9.635) i Nemac Saša Zverev sa 7.865 bodova.

Promena u Top 10 nije bilo ove nedelje. Stefanos Cicipas iz Grčke je četvrti (7.145), dok je Španac Rafael Nadal peti sa 6.875 bodova.

U Top 10 još su Mateo Beretini (Italija), Andrej Rubljov (Rusija), Kasper Rud (Norveška), Felkiks-Ože Alijasim (Kanada) i Janik Siner (Italija).

Filip Krajinović ostao je 36. na svetu, odmah ispred Dušana Lajovića, Laslo Ðere je pokvario plasman za sedam mesta i sada je 56, a Miomir Kecmanović zauzima 64. poziciju.

ATP lista Printskrin: Atptour.com

Ono što je možda i zanimljivije, Novak i dalje smanjuje razliku u odnosu na Štefi Graf koja je rekorderka u svetu tenisa po broju nedelja provedenih na 1. mestu sa 377 nedelja.

Pošto je Medvedev odustao od Roterdama, koji je na programu ove nedelje, propustio je priliku da pretekne Đokovića bar na nedelju dana. A pošto Novak igra u Dubaiju, ima priliku u slučaju da osvoji turnir, poveća razliku u odnosu na Rusa i da bude siguran bar do 20. marta, kada će njegov renking umnogome zavisiti od toga da li će mu biti dozvoljeno da igra u Indijan Velsu i Majamiju tokom marta.

Video: Novak ponovo u provodu: Fanovi ga ugledali u jednom lokalu pa doživeli iznenađenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СрбIN

    7. februar 2022 | 10:31

    Мислим да већина врхунских тенисера(западњачог кова),благосиља П(Л)АНДЕМИЈУ. Сигурно би још 3 године био на врху,и освојио бар још 10 ГМ.

  • Magla

    7. februar 2022 | 09:58

    Sve cine da ga izbace iz tenisa. To je dogovor nesrecnika koji se pitaju. I kad mu Nadal dovoljno odmakne sve ce mu dozvoliti. NOVACE, VAKCINISI SE!

  • Razmislite

    7. februar 2022 | 10:00

    Zasto Rusija,Kina,Iran,Turska....ne osnuju svoju ligu I kraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA