Nadal i Đoković se bore i van terena: Dvojac želi vredan Santanin teniski centar, pitanje je kome će pripasti

Španski mediji pišu da su i jedan i drugi opasno "zagrizli" za kupovinu ovog zdanja

  • 0
Novak Đoković i Rafael Nadal Foto: Tanjug / AP

I dok se Rafael Nadal i Novak Đoković "otvoreno" bore na sportskom borilištu za titulu najvećeg svih vremena, kao i za naziv tenisera sa najviše osvojenih Grend slemova ikada, van njega prema pisanju španskih medija takođe vode jednu ogromnu borbu i biće zanimljivo videti ko će u njoj ostvariti pobedu.

Naime, i jedan i drugi su zainteresovani da postanu vlasnici "Marbelja reket kluba" koji je ranije bio u vlasništvu Manola Santane, a koji je preminuo u decembru mesecu. Ostalo je pitanje šta će se desiti sa jednim od najpopularnijih teniskih klubova na tlu Španije, jer je decenijama unazad ono predstavljalo veliku stvar za tamošnji tenis.

A kako stvari stoje, tradiciju će nastaviti ili Nadal ili Đoković, prema pisanju Španaca. Tamo će se 4. i 5. marta odigrati Dejvis kup meč između Španije i Rumunije, a centar "Puente Romano" je izabran kako bi se i na taj način odala počast preminulom Santani. Na ovom događaju, domaću selekciju neće predstavljati Rafa, već Pablo Karenjo-Busta, Roberto Bautista Agut, Karlos Alkaraz, Alehandro Davidovič-Fokina i Marsel Granoljers.

Inače, Novak je koristio ovaj centar kao svoju bazu za trening, a tamo se našao neposredno pred odlazak u Australiju, koji mu je "zagorčao" život. U centru trenutno radi i njegov brat Marko, tako da Španci tvrde da je Đoković spreman da preuzme ceo centar na sebe.

Međutim, dobro je poznato da je sam Nadal imao odličan odnos sa preminulim Santanom. U novembru je posetio centar i izneo ideje kako bi mogao da se izgradi i novi centralni teren. Rafa razmišlja da na tom mestu proširi svoju tenisku akademiju, koja već dobro posluje u Manakoru. Do sada je već ulagao u nekretnine u toj oblasti, izgradio pregršt stanova i vila uz obalu mora.

Ostaje da se vidi šta će se dogoditi, kao i da li će i ko od slavnih tenisera preuzeti brigu o čitavom centru posle legendarnog Santane.

Video: Novak izveo Jelenu u provod: Pribio je uz sebe pa zapevao hit Halida Bešlića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA