≫ 

Šta čeka Đokovića posle Dubaija? Indijan Vels, Majami i Monte Karlo traže vakcinu, baš kao i Rolan Garos

Brojni turniri odlučili su se da teniserima kao uslov za učešće postave obavezne doze cepiva protiv korone

  • 32
Australija, Novak Đoković Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Polako, ali sigurno ulazimo u drugi mesec teniske sezone uz jasno pitanje - šta će biti sa nastupima najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića? Tačnije, gde bi u zavisnosti od kovid-pravila on mogao da zaigra u narednim mesecima.

Jasno je da ga već za devet dana čeka prvo nadmetanje u ovoj kalendarskoj godini u Dubaiju, nakon svih neprijatnosti koje je preživeo u Australiji pre nešto više od tri sedmice. Nije poznato da li se on u međuvremenu možda i vakcinisao, što bi mu olakšalo situaciju na brojnim turnirima, ali u Dubaiju problema neće biti, jer u zemlju može da uđe samo sa negativnim PCR testom. Međutim, već u SAD dolazi do određenih promena, jer tamo mogu da zaigraju samo vakcinisani.

U pravilnicima stoji da Vlada SAD ima diskretnu moć da izda medicinsko izuzeće nekom pojedincu koji nije vakcinisan, ali se ta pravila uglavnom odnose na ljude iz zemalja koji nemaju pristup vakcinama ili imaju medicinski razlog da je ne prime. Stoji da će ove mere biti na snazi još neko vreme, posle čega će verovatno biti ukinute.

- U jednom momentu, pravila će se promeniti. Trenutno sada, ljudi koji su nevakcinisani i dalje imaju veći rizik da se zaraze kovidom i potom ga prenesu drugima - rekao je Dejvid Daudi sa instituta "Džon Hopkins".

Novak Đoković Foto: Profimedia/Steven Paston/PA Images

Problem je što je i Monte Karlo zatvorio vrata nevakcinisanima, pa bi Đoković (ako već nije primio cepivo) mogao da bude u problemu i kada je reč o nastupu na ovom turniru. Trenutno i Rolan Garos pred igrače postavlja pravilo obavezne vakcinacije, ali bi se ono do maja moglo ublažiti.

- Vlada Francuske je opreznija od one u Velikoj Britaniji. Ne pokazuje spremnost i volju da ukine mere prerano, ali svakako da planira da to uskoro učini. Ne bi bilo iznenađenje, ako se ovaj trend nastavi, da Francuska uđe u mirnu zonu za četiri do šest nedelja. Posle tog perioda, možemo da predvidimo brzo ukidanje većine mera - rekao je direktor Instituta u Ženevi za globalno zdravlje, Antoan Flaho.

Do tada, teniseri i teniserke će morati da širom otvore svoje oči i da prate smernice iz svake pojedinačne zemlje. Barem dok se situacija konačno u potpunosti ne smiri.

Video: Hit trening Novaka Đokovića: Umire od smeha i zahuktan se sprema za nove izazove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tekila

    12. februar 2022 | 12:48

    Ta manite nas više tih fazona, šta nas čeka? Neka on o tome razmišlja a ne nacija, jer će biti, veži konja di ti gazda kaže, a ako nećeš, završili smo saradnju.

  • Lami

    12. februar 2022 | 12:01

    Mogu oni da traže mnogo sto šta nema vakcine i gotovo mogu da mu pljunu pod prozor!

  • Zola

    12. februar 2022 | 12:21

    Ma on je svoje odigrao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA