≫ 

Dobili smo najduži taj-brejk u istoriji, američki džinovi servirali do besvesti i oborili rekord ATP-a!

Da, igrao je Izner... Kako ste znali?

  • 1
Rajli Opelka Foto: Tanjug / AP

Džon Izner i Rajli Opelka, dva američka dvometraša, oborili su rekord ATP-a nakon što su u polufinalu turnira u Dalasu odigrali taj-brejk sa 46 poena!

U suludom setu sa suludom završnicom, Opelka je slavio sa 24:22 i odneo konačnu pobedu sa 7:6(7), 7:6(22) za finale takmičenja u Teksasu.

Na meču dva džina viđeno je 60 asova, 39 od strane Rajlija i 21 od ruke Džona.

Njih dvojica već imaju dugu istoriju taj-brejkova, skoro da im niti jedan set ne prođe bez tog produžetka.

Do ovog momenta, najduži taj-brejk glasio je 20:18 i on se nije toliko retko dešavao, ali dva Amerikanca su otišla korak dalje.

Ipak, sveobuhvatno, u svim mogućim rangovima i teniskim organizacijama, rekord nije zacelo oboren. Ovo se odnosi samo na ATP.

Ovaj segment "belog" sporta verovatno će još dugo pripadati Benžamenu Balereu i Žilomu Kularu koji su na Floridi, u sklopu Fjučersa, odigrali prvi set rezultatom 36:34. Taj meč nije bio ispraćen od strane linijskih sudija, a ni glavni arbitar nije bio na visokoj stolici, ali je prihvaćen od strane ITF-a i ATP-a.

Drugoplasirani u ovom segmentu su naš Danilo Petrović i Jevgeni Ćurnjov koji su 2016. godine na Fjučersu u Aktobeu odigrali zanimljiv taj-brejk koji se završio sa 25:23 u korist ruskog tenisera.

Ipak, moramo uzeti u obzir da su oba meča igrana na Fjučersu, a da su Opelka i Izner odigrali svoj monstruozni taj-brejk u polufinalu ATP turnira iz serije 250.

Na kraju, nagrađen je Opelka koji će igrati za titulu u Dalasu protiv boljeg iz duela svog zemljaka Džensona Bruksbija i Markosa Đirona.

Video: Hit trening Novaka Đokovića: Umire od smeha i zahuktan se sprema za nove izazove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA