≫ 

"Medvev je kao ja, originalan": Novak otkrio da mu je Rus poslao poruku brzo posle finala

Veliko poštovanje postoji između Srbina i Rusa

  • 1
Danil Medvedev, Novak Đoković Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković dao je još jedan opširan intervju o vremenu koje je iza njega, o događajima pre i posle Melburna koji će ga obeležiti za čitav život, i svet tenisa, bez ikakve sumnje.

Novak se, pored velikog broja tema kojih se dotakao, lepe reči servirao na račun kolege i viceprvaka Melburna Medvedeva, sa kojim, očito, ima specijalan odnos.

- On je 45 minuta nakon meča poslao poruku. Ne bih da ulazim u sadržaj poruke, ipak je to nešto privatno. U svakom slučaju je bila podrška meni, i ja sam čestitao njemu. Ono što mi se dopada kod njega je to što je originalan i svoj i uvek kaže ono što mislim. Ja se nekako poistovećujem sa njim, video sam sebe kroz njega - rekao je za RTS Nole.

Na pitanje da li je imao dilemu da ide u Australiju, Đoković je odgovorio:

- Nisam imao dilemu, ja sam znao da ne mogu da idem. Bio sam spreman da ne idem. Do trenutka kad mi se ukazala prilika za medicinsko izuzeće. I svi igrači su dobili tu mogućnost, da postoji mogućnost aplikacije za to. Morali ste da prođete proceduru, priložite medicinske dokumente kako biste bili deo procesa. Bitno je reći da su dva nezavisna medicinska panela analizirali dokumentaciju anonimno. Nisu znali da sam ja u pitanju. Ne hvatajte me za reč, ali znam da je uručeno više od 20 medicinskih izuzeća. Što se tiče mog izuzeća, nevakcinisan status i skorašnja infekcija virusom i određeni nivo antitela, imali smo nas troje. Jedan hrvatski trener i češka teniserka, ušli su u Australiju 10 dana pre mene. Dakle nije bilo nikakvih problema, ali se on odjednom stvorio kad sam ja došao. Onda su i njima ukinuli vize i morali su i oni da budu deportovani - sumirao je Novak, u najkraćim crtama, njegov put od nade koja mu se otvorila da zaigra, do teškog razočaranja kada mu je spupštena rampa u Melburnu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    18. februar 2022 | 01:36

    Lepo je vama Putin rekao ako vam se igra tenis da igrate u Rusiji i Srbiji gde vas podjednako vole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA