≫ 

Nestvaran preokret Lajovića: Vezao je 5 gemova u 3. setu, uz 15 brejkova na meču

Amerikanac Korda je pao posle skoro tri sata igre

  • 5
Tenis Dušan Lajović Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u narednu rundu ATP turnira u Akapulku, pošto je na otvaranju bio bolji od Sebastijana Korde u tri seta - 6:4, 4:6, 7:5!

Nakon što rivalu nije dozvolio da na drugi servis osvoji ijedan poen u prvom setu, Lajović je u trećem napravio veliki preokret, kada je vezao pet gemova, i u narednom kolu igraće sa boljim iz duela Mateo Beretini - Tomi Pol.

Početak meča bio je turbulentan za oba igrača, jer smo u prva tri gema videli isto toliko brejkova. Na sreću, Ducijeva su bila dva i srpski teniser je vrlo brzo poveo rezultatom 3:1, a onda i 5:1. Imao je Lajović, pri rezultatu 5:2, i tri set lopte na servis rivala koje nije iskoristio.

Kazna stiže u narednom gemu koji je Korda iskoristio i vratio jedan brejk, onda je uspeo i da smanji na 5:4, kao i da unese veliku dramu. Imao je 40:0, odnosno tri brejk lopte, da bi se Lajović izdigao iz problema i poveo sa 1:0 u setovima. Zvuči pomalo neverovatno, ali Korda je posle njega imao nula odsto procenta uzetih poena na drugi servis od 12 pokušaja.

Drugi set je počeo kao i prvi. Najpre je Korda izgubio servis, a onda mu se i Lajović revanširao. Srbin je svoju priliku propustio u 5. gemu u kom nije iskoristio pet brejk lopti, a Korda je to već u sledećem naplatio i poveo je vrlo brzo sa 5:2.

Ipak, Lajović vraća brejk pri rezultatu 5:3 za rivala, istovremeno se vraća i u set, da bi potom poklekao na svoj servis ponovo i dozvilio je Amerikancu da iskoristi svoju četvrtu set loptu. Na krilima tog brejka, Korda uzima i jedan na početku trećeg seta koji mu je doneo vođstvo od 2:0.

Lajović je izjednačio na 2:2 i onda je opet dozvolio brejk Kordi koji je imao 5:2. Međutim, Lajović kao da je ubacio u neku drugu brzinu i najpre je izjednačio na 5:5 uz uzet novi brejk, zatim je uzeo još jedan s nulom, a onda odservirao plasman u narednu rundu posle dva sata i 43 minuta bespoštedne borbe.

Video: Lajović dao podršku Đokoviću da izdrži teror u Australiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA