≫ 

Lajović nije uspeo da stigne do Nadala, poražen je posle velike drame u Akapulku

Srpski teniser je na kraju čestitao Tomiju polu posle dva sata i 40 minuta borbe

  • 3
Dušan Lajović Tanjug

Srpski teniser Dušan Lajović završio je takmičenje u Akapulku u osmini finala. Bolji od njega bio je Amerikanac Tomi Pol, koji je posle velike borbe slavio sa 7:6 (8), 2:6, 7:5.

Duel je trajao dva sata i 40 minuta, od čega je samo prvi trajao 70 minuta. Viđen je veliki broj brejk lopti na obe strane, ali je na kraju Pol slavio, iako je napravio brejk manje.

Zapretio je Srbin već u drugom gemu, kada je imao prvu brejk loptu. Potom je u 11. gemu morao Lajović da brani svoj servis, ali je poveo 6:5. Imao je priliku da odmah završi set, pošto je u sledećem imao dve set lopte. Ipak, Pol se izvukao i izborio za tajbrejk. Amerikanac je u dodatnom gemu brosto stigao do 6:1, međutim propustio je pet set lopti i Srbin je stigao do 6:6. Uz novi mini brejk Pol je došao do nove set lopte, koju je realizovao.

U nastavku je znatno sigurniji bio Lajović, dobijao je ključne poene i uz dva brejka je osvojio set.

Ujednačena borba se vodila u nastavku, a Amerikanac je u četvrtom gemu napravio brejk za 3:1. Uspeo je Lajović da se vrati, te nadoknadi izgubljeno u sedmom. Imao je potom Lajović brejk loptu u 11. gemu, ali je nije realizovao. Brzo je stigla kazna. Pol je imao tri vezane meč lopte u sledećem gemu i iskoristio je drugu priliku.

Lajović je ovako propustio priliku da zakaže četvrtfinalni duel protiv Rafaela Nadala, koji je demolirao Stefana Kozlova sa 6:0, 6:3.

Video: Lajović dao podršku Đokoviću da izdrži teror u Australiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA