Bivši Novakov trener iznenadio: "Nadal je prestigao Đokovića i Federera, najuspešniji je teniser u istoriji"

Sa titulom Australijan opena, Nemac je siguran da je Španac trenutno najbolji igrač kojeg je tenis ikada imao.

  • 8
Đoković, Beker Foto: MN press

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, siguran je da je Rafael Nadal definitivno prestigao srpskog asa i Rodžera Federera po svemu i da je u ovom trenutku najbolji teniser u istoriji.

- Rafa je još jednom pokazao da je veliki borac, šampion, da je sposoban da se vrati iz neverovatne situacije u finalu Australijan opena - rekao je Beker podsetivši se Nadalove bitke za trofej u Melburnu protiv Danila Medvedeva.

Sa tom titulom, Nemac je siguran da je Španac trenutno najbolji igrač kojeg je tenis ikada imao.

- Sada je najuspešniji u istoriji, što je neveroatno. Pre samo nekoliko nedelja imali smo trojicu, a sada je samo jedan. Sigurno da će ovo dosta uticati na Novaka i Rodžera Federera. Želeće obojica da osvoje još jedan Grend slem, a možda i nekoliko njih, shodno tome da je Nadal veliki favorit na Rolan Garosu. Ipak, sva trojica su legende i prosto je sjajno što su se svi našli u istoj eri - kazao je Beker.

On se zatim podsetio svog vremena.

- Tada je rekord držao Pit Sampras sa 14 Grend slem titula, sada imamo trojicu koji drže 20 i više trofeja. Svetski tenis ima zdraviju situaciju nego ikada i nadam se da će da nastave sa rivalstvom u godinama pred nama - zaključio je Beker.

Video: Novak posle poraza od Veselog: Bio je hrabar u odlučujučim trenucima, kapa dole

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    1. mart 2022 | 09:35

    Je trenutno najuspešniji za jedan GS i najuspešniji u RG...drugo je sve uspešniji Novak, nije tenis samo GS... Novak je 7 godina proveo na prvom mestu, oko tri puta više od Nadala i godinu više od Federera...drži mnoge nedostižne rekorde u tenisu...

  • Дража

    1. mart 2022 | 09:31

    Јесте, ал' јуче! А и све да је тако Ноле ће 101% имати највише ГС на крају! 💪🏆🇷🇸

  • Geras

    1. mart 2022 | 10:36

    Obična pijandura kojoj je Novak dao šansu... Izvukao ga iz blata i sad provocira sa glupostima u koje ni on sam ne veruje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA