≫ 

Nema mira u teniskom svetu: ITF suspendovao Ruse i Beloruse sa svojih takmičenja, otkazani turniri u Moksvi!

To znači da oni neće moći da se nadmeću na Dejvis kupu i na Bili Džin King kupu, kao i na nižerazrednim teniskim turnirima

  • 10
Danil Medvedev Foto: AP/Tanjug

Donekle i očekivano, nakon što su mnogobrojne sportske federacije odlučile da suspenduju Rusiju i Belorusiju iz svojih nadmetanja, oglasili su se i teniski čelnici. I to oni iz ITF-a, pa tako igrači i igračice iz ove dve zemlje više nisu dobrodošli na takmičenja pod njihovim okriljem, sve dok se situacija na istoku Ukrajine ne smiri.

To znači da Rusija neće moći da brani titule ni na Dejvis kupu, ni na Bili Džin King kupu, ako ne dođe do momentalnog prekida vatre na istoku Evrope, čemu se ni nakon nekoliko dana sukoba ne vidi kraj.

- ITF osuđuje rusku invaziju Ukrajine i pomoć koju joj u tome pruža Belorusija. Otkazani su svi turniri pod okriljem ITF-a u ove dve zemlje, a istovremeno su suspendovane Teniska federacija Rusije i Teniska federacija Belorusije do daljeg. ITF ostaje u kontaktu sa Teniskom federacijom Ukrajine i pruža solidarnost ljudima iz ove zemlje - stoji u saopštenju ITF-a.

Na sve to, WTA i ATP su se odlučili da otkažu turnire koji su bili planirani da se održe u Moskvi predstojećeg oktobra. Teniserima i teniserkama iz ove dve države neće biti zabranjeno da se takmiče na ostalim turnirima, ali to neće moći da urade pod svojom zastavom.

Videćemo da li će Rusi na bilo kakav način odreagovati na sve veće pritiske i ograničavajuće mere koje im se stavljaju na teret.

Video: Novak posle poraza od Veselog: Bio je hrabar u odlučujučim trenucima, kapa dole

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    1. mart 2022 | 19:51

    Doći će svima Kosovo na kućni prag pa će mnogi staviti prst na čelo i razmisliti gdje su to "pogriješili".

  • Ćutali ste

    1. mart 2022 | 19:36

    Kad su Novaka diskvalifikovali braćo Rusi evo dodjoste brzo i vi na red, ne pomogoste nam kad smo se borili protiv Nato-a evo dodjoše vam na kućni prag???

  • Mario

    1. mart 2022 | 20:42

    Sad će Rusi pojedinačne turnire morati da igraju pod tamo nekom nedefinisanom zastavom.Mislim da je sve ovo sumanuto sa diskvalifikacijama i zabranama i apsolutno nema veze sa životom.Neće biti lako nikom od njih žalosno za sport uopšte!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA