Ukrajinka demolirala Ruskinju, iako prvo nije htela da igra: U suzama donirala novac vojsci Ukrajine

Elina Svitolina opravdala ulogu favorita protiv Anastasije Potapove

  • 11
Elina Svitolina, Anastasija Potapova Foto: AP/Tanjug

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina ipak je izašla na teren na VTA turniru u Montereju, gde je postavljena za prvog nosioca i savladala je Ruskinju Anastasiju Potapovu sa 6:2, 6:1.

Ona se prvobitno protivila meču protiv Potapove, zahtevajući da se čelna tela svetskog tenisa oglase povodom situacije u Ukrajini, koja je napadnuta vojno od strane Rusije, i da poštuju preporuku MOK-a, da ruski igrači mogu da igraju samo bez nacionalnih obeležja.

Očigledno je najbolja ukrajinska teniserka "smekšala" nakon što se oglasio ITF i suspendovao Ruse i Beloruse sa svojih takmičenja, a takođe su otkazani i turniri u Moskvi.

Svitolina je od starta počela da dominira protiv Ruskinje. Brzo je napravila dva brejka i povela sa 4:0, a tu prednost je sačuvala i osvojila prvi set, iako se kasnije u svojim servis gemovima suočavala sa brejk loptama, koje je uspela da spasi.

Svitolina je u drugom setu bila još ubedljivija. Iako je izgubila prvi gem na servis Potapove sa nulom, usledio je veliki niz od šest vezanih gemova, pa je trenutno 15. teniserka sveta za sat vremena i četiri minuta završila posao i plasirala se dalje.

Mnogo emocija viđeno je kod Svitoline, koja je posle pobede udarala sebe pesnicom u grudi, a usledio je ipak sportski pozdrav na mreži sa rivalkom.

Posle meča Svitolina je izjavila da će novac od nagrade, ukoliko bude trijumfovala, donirati vojsci Ukrajine.

- Za mene je ovo poseban događaj, jer će sav novac otići ukrajinskoj vojsci. Hvala vam puno na podršci - rekla je Svitolina, koja nije mogla da zadrži suze.

Ona je istakla da joj je cilj da ujedini ukrajinsku tenisku zajednicu.

- Ne igram samo za sebe. Igram za svoju zemlju, za pomoć ukrjainskoj vojsci i ljudima u nedolji. Svaka pobeda koju ostvarim biće posebna, jer je ono kroz šta prolazimo trenutno u Ukrajini zastrašujuće. Prošlo je šest dana i svi ukrajinski teniseri koji su tamo, kao i svi Ukrajinci, zaista smo preplašeni onim što se dešava. Ono kroz šta prolazimo je užasno - poručila je Svitolina.

Video: Na severu ruske zastave i skandiranje: Delije na večitom derbiju iznele stav o ratu u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA