≫ 

Saznajemo: Ovo je odluka Novaka Đokovića o svom timu nakon odlaska Marjana Vajde

Srpski teniser i njegov dugogodišnji trener prekinuli su sporazumno saradnju

  • 19
Novak Đoković, Marjan Vajda Foto: Profimedia/AFP

Novak Đoković i Marjan Vajda su odlučili da prekinu sporazumno saradnju posle 15 godina zajedničkog rada. Čovek sa kojim je Novak osvojio pregrš Grend slem titula, sklopio je dogovor sa Đokovićem posle završnog mastersa u Torinu da okončaju saradnju.

Novak se emotivno oprostio od svog nekadašnjeg trenera, zahvalio mu se na nezaboravnim trenucima i istakao da će uvek biti deo njegove porodice.

Kako saznajemo, Novak neće angažovati novog trenera nakon raskida saradnje sa Vajdom. Đoković je svakako u svom timu imao i Gorana Ivaniševića, koji ga je pratio na većini turnira, a koji je sa Vajdom delio Grend slem turnire, pa je tako Ivanišević išao na Australijan open i Vimbldon, a Vajda na Rolan Garos i US Open.

Sada je planirano da Ivanišević u potpunosti preuzme ulogu prvog trenera i da prati Đokovića na svim turnirima.

Inače, kako trenutno stoje stvari, Novak neće moći da učestvuje na Mastersu u Indijan Velsu, koji počinje naredne nedelje, ali se prijavio za Masters u Majamiju, za koji takođe trenutno ne može da učestvuje jer nije vakcinisan, ali se možda nada popuštanju mera u SAD.

Goran Ivanišević, Novak Đoković Goran Ivanišević preuzima ulogu glavnog trenera Novaka Đokovića; Foto: Profimedia/Abaca Press

Đoković je zbog propuštanja Australijan opena izgubio veliki broj bodova, a kako nije uspeo da slavi u Dubaiju, to je iskoristio Danil Medvedev, koji ga je pretekao na ATP listi, koja je nedavno dobila i promenu posle kazne za ruske i beloruske tenisere zbog dešavanja u Ukrajini, kojima su sklonjena nacionalna obeležja i zastava Rusije.

Video: Novak Đoković: Priča se dosta o Grend slemovima, drugi rekordi se zaboravljaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    2. mart 2022 | 13:59

    Sve je upropastio kad je bio nadomak najboljeg svih vremena...dao Nadalu titulu i vjetar u ledja ..sledeći turnir rg Nadal u naletu...nije još kraj trke ali Nole je sebe upropastio i unazadio mnogo..dje su savjetnici umni ljudi pravi velike greske...volim ga ali nije na dobrom putu

  • Trangefranger

    2. mart 2022 | 14:09

    Ovo je nesto najgore sto je uradio. I predhodni put kada je otpustio vajdu a angazovao samprasa i onog ceha imao je pad u karijeri a ovo je definitivno katastrofa .😬

  • Crnogorac

    2. mart 2022 | 13:49

    Nole je pao teško da će ustati sam sebe nagrdio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA