≫ 

"Novak se jedini javio": Ukrajinski teniser dobio podršku Đokovića, pa isprozivao Federera i Nadala

Podrška Švajcarca i Španca je izostala

  • 5
Novak Đoković, Sergej Stakhovski Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP / Profimedia

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski, trenutno je dobrovoljac u Ukrajinskoj vojsci, a u intervjuu za "La Stampu" je istakao da se čuo jedino sa Novakom Đokovićem, dok od Rodžera Federera i Rafaela Nadala nije dobio nikakvu reakciju. 

Pre nekoliko dana je ostavio porodicu u Mađarskoj i vratio se u Ukrajinu.

- Deca ne znaju gde sam, a supruga celog dana nije pričala sa mnom kada sam joj saopštio odluku. Nisam imao vremena za obuku. Znam da koristim pištolj. Nadam se da neću morati da ga upotrebim, ali ako budem morao, spreman sam. U vazduhu nemamo šanse sa njima, ali u borbama na zemlji smo jači jer mi branimo svoju zemlju, a oni dolaze bez morala - rekao je penzionisani teniser.

Stahovski je otkrio da mu se iz teniskog vrha javio samo Novak Đoković.

- Novak mi je poslao poruku podrške, čak smo malo i popričali. Pokušao sam da kontaktiram Federera i Nadala, ali bezuspešno. Žao mi je što oni radije ćute. Razumem ih donekle, nije ovo njihov rat - rekao je Stahovski, kojeg navijači pamte po pobedi upravo protiv Federera 2013. godine na Vimbldonu.

Video: Novak Đoković: Priča se dosta o Grend slemovima, drugi rekordi se zaboravljaju

U razgovoru za ovaj italijanski medij je spomenuo i dvojicu ruskih igrača Danila Medvedeva i Andreja Rubljova.

- Oni su dobri momci i razumeju koliko je ovo loše. Ako ništa drugo, bar se trude da urade nešto, drugi ni to ne pokušavaju. Primio sam poruke od mnogih tenisera širom sveta i svi su šokirani dešavanjima - zaključio je Stahovski.

Inače, Ukrajinac je osvojio četiri ATP titule. Prvi put je turnir osvojio u Zagrebu 2008. godine kada je kao "laki luzer" u finalu pobedio Ivana Ljubičića. U karijeri je na turnirima zaradio više od pet i po miliona dolara. Stahovski je karijeru završio početkom ove godine porazom na startu kvalifikacija Australian opena.

Video: Vučić se sastao sa Novakom Đokovićem: Znamo da ćete preteći Nadala i Federera! Imam jednu molbu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • w

    3. mart 2022 | 10:21

    Nole je to isto osjetijo na svojoj koži.☹️🤷‍♀️

  • Outsider

    3. mart 2022 | 11:13

    A nije se javljao fok su AZOV i ostali ubijali i do sad ubili HILJADE I HILJADE nevinih ljudi. CIVILA. Kad su zive ljude razapinjali na krst i zive palili...TO JE OK, ZAR NE? SRAM TE BILO!

  • Dr

    3. mart 2022 | 10:43

    Bolje da se nije javio i on.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA