≫ 

Teniske organizacije šalju pomoć Ukrajini: Zemlja dobija 700.000 dolara, podrška i na svim turnirima

Sve je veći spisak asocijacija koje žele da pomognu Ukrajincima

  • 1
Elina Svitolina, Anastasija Potapova Foto: AP/Tanjug

Stiže dodatna pomoć za Ukrajinu zbog eskalirajuće situacije na istoku ove zemlje i sukoba sa Rusijom. Posle Premijer lige koja je rešila u toku utorka da uplati milion funti kao pomoć zemlji, na isti korak su se odlučile i sve teniske asocijacije koje su na taj način želele da pokažu solidarnost sa žrtvama.

Organizatori četiri grend slem turnira su zajedno sa ITF, ATP i WTA uplatili ukupno 700.000 dolara za Ukrajinu i tamošnji teniski savez koji se nalazi u jako teškoj poziciji.

Svaka od organizacija uz Australijan open, Vimbldon, Rolan Garos i US Open uplatila je po 100.000 američkih dolara, a takođe su odlučili da pokrenu humanitarnu kampanju pod nazivom "Tenis, igra za mir", koja će uključivati trake koje će igrači nositi na predstojećem mastersu u Indijan Velsu u znak podrške Ukrajini.

Podsetimo, ruski teniseri u predstojećem periodu zbog sankcija neće moći da nastupaju pod svojom zastavom, već će to činiti pod zastavom teniske federacije ove zemlje.

Video: Radonjizam pred novinarkom: Boli te galva, jel od pića?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ajnstajnium

    9. mart 2022 | 13:31

    Baš kao i nama 1999. i Siriji i Afganistanu,Libiji…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA