Medvedev govorio o eventualnoj zabrani za ruske tenisere: "Nikad se ne zna"

Ruski teniser zajedno sa beloruskom koleginicom Sabalenkom pozvao na mir

  • 1
Danil Medvedev Foto: AP/Tanjug

Sukob Rusije i Ukrajine doneo je veliki potrese i u svetu sporta, a ruski sportisti su definitivno u najvećem problemu. Kada je u pitanju konkretno tenis, ATP i WTA je dozvolio učešće ruskim teniserima i teniserkama, ali ne pod svojom, već pod neutralnom zastavom. Ipak, kako je ITF suspendovao muški i ženski nacionalni tim Rusije, postavlja se pitanje da li je moguće da i pojedinci budu suspendovani - Danil Medvedev nije siguran da se to neće dogoditi.

Trenutno prvi teniser sveta ističe da nije siguran da će ruskim teniserima i teniserkama biti dozvoljeno da nastave sa učešćem na turnirima, ali se nada da će ipak njegovi sunarodnici i on moći da nastave da nastupaju pod neutralnom zastavom.

- Nikad se ne zna. U nekim sportovima je doneta takva odluka. Ali tenis je možda drugačiji od ostalih, jer ga igraju pojedinci koji žive na različitim mestima na svetu. Mogućnost postoji, ali se nadam da se to neće dogoditi.

Medvedev je i pozvao na mir, zajedno sa svojom beloruskom koleginicom Arinom Sabalenkom, kojoj takođe nije dozvoljeno da nastupa pod zastavom svoje zemlje.

- Moja poruka je uvek ista - želim mir u svetu. Mislim da će svaki teniser na svetu reći isto to - rekao je Medvedev.

Sabalenka je istakla da joj je žao zbog svega što se dešava u Ukrajini, ali je rekla da to nije pod njenom kontrolom i da jedino što joj preostaje jeste da se nada da će se situacija ubrzo smiriti.

Masters u Indijan Velsu počeo je u sredu kada je u pitanju konkurencija dama, dok će muškarci na teren od četvrtka.

Video: Najbizarnija proslava pobede: Medvedev se pretvorio u mrtvu ribu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA