≫ 

Endi Mari ušao u "ATP 700" klub, ispred njega su samo Rodžer, Rafa i Novak

Naravno, kada su u pitanju aktivni igrači

  • 2
Endi Mari Foto: AP/Tanjug

Britanski teniser Endi Mari postao je četvrti aktivni igrač koji je uspeo da uđe u "ATP 700" klub, odnosno da zabeležio 700 pobeda u karijeri!

To mu je za rukom pošlo na startu Mastersa u Indijan Velsu jer je za za sat vremena i 58 minuta u tri seta bio bolji od Tara Danijela rezultatom 1:6, 6:2, 6:4.

Mari je ukupno 18. igrač u istoriji ATP tura koji je upisao 700 ili više pobeda, a od aktivnih igrača ispred jjega su samo Rodžer Federer sa 1.251, Rafael Nadal sa 1.043 i Novak Đoković sa  991. pobedu. Prvi na listi jeste Džimi Konors sa 1.274 trijumfa.

- Ovo je bio cilj koji sam sebi postavio krajem prošle godine. Očigledno je ovo mnogo pobeda i mnogo sam srećan. Hajde sada da idem do 800 - rekao je Mari posle meča.

Mari će u narednoj rudni igrati protiv Kazahstanca Aleksandra Bublika, dok su se u drugo kolo plasirali i Džordan Tompson i Sebastijan Korda koji će u 2. kolu igrati protiv Rafaela Nadala. Takođe, dalje idu Milman, Pol, Rune, Džonson, Bagnis, Nakašima i Kveri.

Video: Časna izjava Endija Marija o Novaku, njegovom drugu iz detinjstva: Neću da ga šutiram dok je na podu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana Tutorov

    12. mart 2022 | 14:43

    Prljave igre,namestaljke,to više nije Tenis,tu se politika umešala.Sport više nije sport

  • KARLITO

    13. mart 2022 | 12:56

    Stvarno imam poštovanja za Endija. Čovek posle onakvih operacija[kukovi] očajnički pokušava da uđe u top 20.A ovaj naš puca od zdravlja i samo gleda kako turniri prolaze bez njega. Zaista ne razumem takav stav. Kao da će mu karijera trajati još 20.g.pa ima kada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA