≫ 

Odakle dolazi prvih 100 tenisera na svetu: Srbija sa Novakom u vrhu, dve zemlje imaju ozbiljan primat!

Severnoamerička država je izbila u prvi plan poslednjih nekoliko godina uz novi talas visokih servera

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Dosta se priča o najboljem u istoriji - jedni tvrda da je to Novak Đoković, drugi da je Rafael Nadal, a treći da je Rodžer Federer. Ipak, bitna je teniska tradicija, utemeljenje u tom sportu i konstantnost same zemlje kako bi se napravili novi Nole, Rafa i Fedeks. Među prvih 100 na ATP listi, Srbija ima čemu da se pohvali i bilo bi dobro da se održi u vrhu "belog" sporta.

Srpska povorka je, naravno, povedena od strane Novaka Đokovića, a tu su još Filip Krajinović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović.

Solidnih pet za generalno osmo mesto Srbije na ATP listi Top 100 po brojnosti.

Iznad nas nalaze se Australija i Nemačka sa po jednim predstavnikom više, Italija i Argentina nastupaju sa po sedam igrača na ATP turu, što znači da po samom kvantitetu mogu da kroje sudbinu tenisa u ovoj eri.

"Bronzano" mesto namenjeno je Francuzima koji su na talonu sa osam tenisera, a samo dve države imaju dvocifren broj same elite iz Top 100 na svetu.

To su Španija i Sjedinjene Američke Države.

Severnoamerička država je izbila u prvi plan poslednjih nekoliko godina uz novi talas visokih servera, pa ni Španci koji važe za naciju koja neguje tenis, nije mogla da ih "prešiša" po brojnosti.

Rajli Opelka, Tejlor Fric, Džon Izner, Frensis Tiafo, Sebastijan Korda, Tomi Pol, Dženson Bruksbi, Markos Điron, Mekenzi Mekdonald, Maksim Kresi i Brendon Nakašima su najbrojnija grupa iz jedne zemlje, a skoro svaki od njih je ili u zenitu svoje karijere ili tek na početku (izuzevši Iznera).

Veliki američki talas preti, ali za sada samo preti pošto je od svih njih najbolje rangiran Opelka koji je na 17. poziciji ATP liste. Nema sumnje da će neko od njih napraviti još veći proboj.

U samih prvih 10, svaka nacija ima po jednog predstavnika osim Rusi i Italijani koji imaju po dva.

Odakle dolazi prvih 100 na ATP listi:

SAD 11

Španija 10

Francuska 8

Italija 7

Argentina 7

Australija 6

Nemačka 6

Srbija 5

Rusija 4

Velika Britanija 3

Kanada 2

Poljska 2

Čile 2

Švajcarska 2

Južna Afrika 2

Japan 2

Holandija 2

Češka 2

Grčka 1

Norveška 1

Gruzija 1

Hrvatska 1

Kazahstan 1

Bugarska 1

Belorusija 1

Mađarska 1

Austrija 1

Južna Koreja 1

Slovačka 1

Finska 1

Belgija 1

Švedska 1

Litvanija 1

Portugalija 1

Danska 1

Video: Fotke čista emocija, a reči surove činjenice: Sve to dokazuje da je Đoković najbolji svih vremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radoš

    14. mart 2022 | 21:45

    Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer ne pripadaju toj grupi oni su vanzemaljci oni su nedodirljivi i ostaće tako za navek i vijekova AMIN.Oni su jedinstvena priča koja još uvek traje i priča koja se više nikada neće ponoviti ali će se samo o njima pričati dok je ljudskog sveta na ovoj planeti, oni su i početak i sredina i kraj što se tiče muškog tenisa. Da ste nam živi,zdravi i najsrećniji ljudi na svetu i hvala vam na svemu što ste nas za sve ove godine vašeg igranja mnogo puta usrećili a po nekada smo i tužni bili i hvala vam što će te još mnogo godina biti u svakom pogledu najjači i najbolji,juče Federer, danas Novak, sutra Nadal pa sve u krug. Živeli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA