≫ 

Medvedevu preti izbacivanje sa Vimbldona?! Rus mora da priloži dokaz da ne podržava Putina!

Ovo bi moglo dobro da poljulja Rusa

  • 82
Rafael Nadal - Danil Medvedev, Australijan open, finale Foto: Tanjug / AP

Ruskom teniseru Danilu Medvedevu preti opasnost da neće moći da igra na Vimbldonu zbog trenutne intervencije njegove zemlje u Ukrajini, javljaju američki i britanski mediji.

Novinar Kris Smit naglašava, po njegovih informacijama, da će Medvedev morati da priloži uverenje da ne podržava politiku predsednika Rusije Vladimira Putina, te da neće mahati ruskom zastavom.

Tamošnji ministar sporta Najdžel Hadlston rekao je da se trenutno razgovoara sa Ol Ingland Klubom o uslovima pod kojim bi ruski teniseri mogli da nastupaju na travnatom Grend slemu.

Medvedevu je dobro krenulo ove godine, iako nije uspeo da se runiše na Australijan openu porazom u samom finalu od Rafaela Nadala, ali je uspeo da preuzme prvu poziciju ATP liste od Novaka Đokovića.

Ipak, radost je trajala veoma kratko, jer je Danil već na Indijan Velsu doživeo veliki udarac eliminacijom u ranoj fazi, tako da će Đoković po završetku takmičenja koji su u toku ponovo doći na vrh svetskog tenisa.

Rusu za sada niko ne pravi probleme na američkoj turneji (osim on sam sebi) i verovatno da se neće ništa epohalno po političkom pitanju ni u Majamiju.

Nakon toga sledi sezona na šljaci, a verujemo da će se situacija u vezi Vimbldona biti već jasna i do samog početka Rolan Garosa koji je sledeći Grend slem na programu ove sezone.

Video: Đorđe Đoković najavio teniske turnire i u drugim srpskim gradovima: Igraće se u Vrnjačkoj Banji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pozar

    15. mart 2022 | 14:43

    Ovo je bruka i sramota sta rade jednom teniseru navikli oni da jebu ceo svet americka demokratija i evropski poltroni

  • Vlada

    15. mart 2022 | 15:18

    Zapadna demokratija ukratko : 1.Mi smo uvek u pravu. 2.Demokratija i sloboda su samo ono što mi kažemo. 3.Mi ne ratujemo iz interesa već branimo demokratiju. 4.Genocid nije istrebljenje Indijanaca, Aboridžina... već ono što mi kažemo. 5.Istorija, kultura i sve druge vrednosti čovečanstva počinju na zapadu i kao takve su najbolje. 6.Sport treba da povezuje ljude, da bude izvan politike (osim kada su u pitanju Srbi, Rusi i drugi koji ne priznaju da smo mi uvek u pravu). . Može se nabrajati još dugo,jer smo mi to dobro osetili i jos uvek osećamo .

  • Gradjanin

    15. mart 2022 | 14:40

    Svetska demokratija i sloboda misljenja i govora na delu... taj licemerni zapad i nacela njihove demokratije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA