≫ 

Uvedeno revolucionarno pravilo za sve Grend slemove i stupa na snagu već od Rolan Garosa

Došlo je vreme za taj-brejk do 10 osvojenih peona u odlučujućem setu

  • 0
Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

Predstavnici četiri teniska grend slema Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i US opena doneli su odluku da da se u odlučujućem setu kod rezultata 6:6 igra taj-brejk do 10 osvojenih poena.

Kako se navodi, nakon konsultacija sa WTA, ATP i ITF, usaglašeno je jedinstveno pravilo za četiri najveća turnira, a ovo pravilo počeće da se primenjuje od ovogodišnjeg Rolan Garosa.

- Posle opsežnih konsultacija sa VTA, ATP, ITF i teniskih sudija, odluka grend slem odbora je zasnovana na snažnoj želji  da se stvori veća doslednost u pravilima igre na GS i da se na taj način poboljša iskustvo za igrače i navijače podjednako - stoji u zajedničkom saopštenju.

U Australiji se, doduše, već igralo na ovakav način dok na RG nije postojao nikakav taj-brejl u petom setu. Na Vimldonu je bio klasičan, ali tek pri rezultatu 12:12 u gemovima, dok se na US Openu igrao taj-brejk do sedam poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA