≫ 

Kecmanović je sila! Miša izbacio Beretinija, pokosio šestog igrača sveta za četvrtfinale Indijan Velsa!

Veliki skalp za Miomira!

  • 7
Miomir Kecmanović ima neverovatan niz u Indijan Velsu Foto: Tanjug/AP

Dupli uspeh Miomira Kecmanovića u samo jednom danu! Srpski teniser je ponovio četvrtfinalni plasman na Mastersu u Indijan Velsu, ali je to učinio tako što je izbacio šestog igrača sveta Matea Beretinija u tri seta - 6:3, 6:7(5), 6:4.

Nema sumnje, Miša je u dobroj formi. Igra brzo i igra moderno, više nego dovoljno da sruši igrača iz Top 10.

Italijan ima dosta muka od završetka Australijan opena. Nije otišao dalje od drugog dola Rio de Žaneira, u Akapulku je predao na startu, a i u Indijan Velsu mu je sve nešto išlo na muku.

Nema sumnje da će uslediti napredak na ATP listi, jer je Kecmanović trenutno 61. na svetu. A, pokazao je da sasvim jasno zaslužuje da se vrati u Top 50.

Ne bi trebalo biti alav, ali Srbin je mogao možda da završi ovaj duel i u dva seta. Bio je u taj-brejku na samo dva poena od pobede, ali je pretrpeo mini brejk koji ga je naterao da se dodatno pomuči za pobedu.

Miomir Kecmanović ima neverovatan niz u Indijan Velsu Foto: Tanjug/AP

Ni tada nije posustao, jednostavno se videlo da je Miomir drugačiji igrač koji zna da se psihički ponese sa padom i da se zadrži za granu. To je učinio u trećem setu.

Nije bilo brejk lopti sve do sedmog gema kada nije uspeo da iskoristi priliku, ali i sam je morao da spasava dve prilike za Beretinija.

Prevazišao je i to, a onda je u 10. gemu praktički razorio odbranu Italijana koji je sa nulom dopustio brejk, a ujedno i prolaz Miši.

Kecmanović će za polufinale igrati protiv domaćeg tenisera Tejlora Frica koji je posle velikog preokreta savladao Aleksa De Minaura sa 3:6, 6:4, 7:5.

Uskoro opširnije...

Video: Novak i Kecmanović odradili trening u Madridu pred nastavak Dejvis kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA