≫ 

Kecmanović stao na korak od 1/2 finala Indijan Velsa: Fric prejak za Srbina, Miomiru samo gem u trećem setu

Potpuni slom je viđen u poslednjem, trećem, setu kada Miomiru ništa nije išlo od ruke...

  • 1
Miomir Kecmanović, Tejlor Fric, Indijan Vels Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Indijan Velsu, pošto je poražen od Tejlora Frica sa 2:1, po setovima 6:7, 6:3, -:-. Velika šteta za našeg tensiera koji je na ovom turniru igrao najbolji tenis svoje dosadašanje karijere.

Nije mogao Srbin da se izbori sa odličnim Amerikancem, pre svega zbog načina na koji je servirao Tejlor Fric, ali i na koji je igrao tokom većeg dela meča.

U proseku, servis gemovi Amerikanca su bili rešavani u samo nekoliko minuta, dok neretko Kecmanović nije uspevao da dođe ni do jednog, jedinog poena, pogotovo kada bi Fric ubacio svoj prvi servis. Ipak, imao je svoje prilike Miomir koje, nažalost, nije iskoristio, pa je epilog ovakav - kakav je.

Prvi set je bio poprilično izjednačen, niej bilo brejkova, tek poneka brejk prilika je bila viđena, ali je meč rešen tek u taj-brejku, kada je Kecmanović ispustio sve iz svojih ruku. Gubio je 5:1, potom je uspeo da dođe do 5:5 i imao je svoj servis. Nije uspeo Miomir da sačuva koncentraciju, izgubio je dva poena i "dao" je set svom protivniku.

Miomir Kecmanović, Tejlor Fric, Indijan Vels Foto: Tanjug/AP

Drugi set je bio već dosta drugačiji. Od samog starta je viđeno nekoliko brejk lopti, lepršava igra na obe strane, ali i Fric koji je u znano majoj meri pogađao svoje prve servise, čime je i dozvolio nekakvu igru našem teniseru.

Kod rezultata 4:3, Kecmanović je uspeo da napravi brejk, lako je i odbranio svoj servis, čime je osvojio set sa 6:3. Verovatno su tada svi pomislili da Kecmanović može i do kompletnog preokreta, ali...

Došao je na red treći, odlučujući set, u kom je Kecmanović doživeo potpuni "slom". Izgubio je rani brejk u drugom gemu, potom još jedan u četvrtom i Fric je već imao prednost od 0:4. Za ovakvog servera je to velika prednost, pošto je bez izgubljenog poena odbranio svoj servis.

Kecmanović je potom uspeo da osvoji gem bez izgubljenog poena, ali to je bio i njegov poslednji trzaj, pošto je Fric već u narednom uspeo da osigura meč.

Video: Novak i Kecmanović odradili trening u Madridu pred nastavak Dejvis kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA