Kirjos gazi ka završnici Majamija: Nik "počistio" Fonjinija za sat vremena i ušao u osminu finala

Još jedan sjajan meč za Australijanca

  • 0
Nik Kirjos dobro startovao na Indijan Velsu Foto: Tanjug/AP

Igra Nik Kirjos kao preporođen ovog proleća. Posle sjajnih partija u Indijan Velsu gde je došao do četvrtfinala i gde je poražen od Rafaela Nadala, sada gazi ka samoj završnici turnira u Majamiju.

Večeras je pred njim bez ikakvih problema, posle sat vremena igre i dva seta pao iskusni italijanski teniser, Fabio Fonjini - 2:0 (6:2, 6:4).

Ovo je drugi nosilac kojeg je Nik izbacio na svom putu, pošto je dobio mogućnost učešća preko vajld-karda. Prethodno je porazio Andreja Rubljova takođe u dva seta i prepustio mu je samo tri gema za 53 minuta na terenu. Drugi set je tada čak dobio sa nulom.

Danas je startovao kao komandant. Uzeo je brejk Fonjiniju već u prvom gemu, a potom ga je dokrajčio u sedmom i iskoristio je prvu set loptu koja mu se ukazala. U drugom je već bilo malo više drame, ali je u devetom gemu Kirjos došao do 0:40 i iskoristio je prvu brejk loptu, a potom u narednom gemu i meč loptu.

Naredni protivnik biće mu ili Pablo Karenjo-Busta ili Janik Siner, koji se međusobno sastaju.

Video: Domi Tim opet dolazi u Beograd da igra tenis s Noletom: A stiže i najbolji akrobata među teniserima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA