Legenda tenisa: "Da ovaj rekord drže Nadal ili Federer, a ne Novak, to bi istakli kao nedostižno"

Komentator Eurosporta ističe da se prema Srbinu čini nepravda

  • 3
Aleks Koreča Foto: Joaquin Corchero / ContactoPhoto / Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković upisao je ovog ponedeljka 363. nedelju na ATP listi, čime je dodatno odmakao Rodžeru Federeru po ovom parametru, koji je ostao na 310 nedelja.

Novak je u dobroj situaciji da bude i rekorder u istoriji tenisa, pošto mu sada nedostaje još 15 nedelja da pretekne i Štefi Graf, koja je provela kao teniserka 377 nedelja na prvom mestu.

Zbog ovog podatka oglasio se i legendarni španski teniser, a sada komentator Eurosporta, Aleks Koreča, koji smatra da se Novakov rekord ne poštuje, a da bi situacija bila drugačija da je on u vlasništvu Rodžera Federera ili Rafaela Nadala.

- Mislim da je danas, sa svime što mu se desilo poslednjih godina, od US opena 2020, finala koje je izgubio prošle godine, ove godine u Australiji... - jači nego ikada! Duboko mu se divim, jer govori ono što oseća. Ne govori prave stvari da bi ga ljudi zavoleli. Možete se manje ili više složiti sa njegovim načinom razmišlanja, ali ne možete da kritikujete to što je dosledan svojim principima.

- Postoji jedna stvar sa Novakom koja po mom mišljenju neće biti prevaziđena jako, jako dugo! Sada već 363 nedelje kao svetski broj jedan! I ovaj rekord je prošao poptuno neopaženo. To je nepravedno. Jer da je taj rekord držao Nadal ili Federer, on bi bio trajno istaknut kao nešto nedostižno i nenadmašno - poručio je Koreča.

Video: Domi Tim opet dolazi u Beograd da igra tenis s Noletom: A stiže i najbolji akrobata među teniserima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    28. mart 2022 | 10:07

    Mešati babe i žabe je isto kao i porediti muški i ženski tenis. Koliko puta je Štefi pobedila Federera i Nadala? Pitanje je koliko bi bila prva i Štefi da Moniku nisu uboli nožem u leđa.

  • Komis

    28. mart 2022 | 10:55

    Koreča Srbine 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • FANTOM

    28. mart 2022 | 10:03

    Koreča legenda tenisa !?? Ajde molim te, to bi izgledalo kao kada se kaže da je kornjača pobedila zeca a da se ne misli na bajku prilikom uspavljivanja dečice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA