≫ 

Alkaraz je tenisko čudo! Neverovatni Španac preslišao i Hurkača za finale Majamija!

Tinejdžer je došao do pobede bez osvojenog brejka

  • 11
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz nastavio je sa odličnim igrama u Majamiju pošto je u polufinalnom duelu savladao Huberta Hurkača sa 2:0 (7:6, 7:6) i plasirao se u veliko finale. 

Ovo je najveći uspeh u karijeri za mladog tenisera koji je iz meča u meč i turnira u turnir sve bliži samom teniskom vrhu. Ono što posebno odlikuje Akaraza jeste velika borbenost koju je pokazao i na ovom meču, baš kao što je to bio slučaj u prethodnom duelu sa Miomirom Kecmanovićem.

Tako je i u prvom setu sa Hurkačem pružio odličan otpor i osvajao neverovatne poene, ali brejka nije bilo. Potom, ušlo se u taj brejk u kojem je Hurkač, baš kao i prethodno srpski teniser, poveo sa 5:3, ali je Španac vzao 4 osvojena poena i poveo sa 1:0.

I u drugom setu viđena je slična slika. Brejka nije bilo, a taj-brejk je odlučivao. Alkaraz je ovoga puta bio sigurniji i posle mini brejkova došao je do vođstva od 5:2, a to je bila razlika koju Hurkač nije mogao da stigne.

Španac će se za titulu Majamija boriti protiv Kaspera Ruda u nedelju od 19 sati. U slučaju pobede Alkaraz će od ponedeljka biti 11 na sveta, dok će u slučaju poraza zauzeti 12. mesto na ATP listi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    2. april 2022 | 07:37

    Kako preslisso,bas tesna pobeda,oba seta u taj-breku...

  • Ratar

    2. april 2022 | 07:23

    Ovaj ce naslediti nadala kao najbolji svih vremena. Ubija

  • Hhdh

    2. april 2022 | 09:01

    Mislim da ce ipak buti deseti ako osvoji, jer Hurkac je branio titulu ovdje i izgubice vise od 600 poena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA