≫ 

Srbija Open predstavio logo za 2022. godinu: Simboli Srbije, Beograda i prirode

Amblem ovogodišnjeg izdanja turnira u Beogradu ima osam stavki

  • 0
Novak Đoković Foto: MN Press

Ovogodišnje izdanje Srbija Opena, turnira u Beogradu koji je na programu od 18. aprila, dovešće u srpsku prestonicu mnogo velikih imena svetskog tenisa, kao i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Kako se turnir bliži, tako se podiže i teniska atmosfera u Srbiji, a sada je turnir odlučio i da objasni šta se sve to krije u zvaničnom logu takmičenja.

Logo je sastavljen iz osam delova, a tu su znamenitosti Srbije, Beograda, ali i klisure, šuma, reka. Svega onoga što Srbiju čini lepom.

Kao primarni i centralni motiv postavljena je teniska loptica, koja takođe prikazuje skrivene inicijale turnira, ćirilično S i O. Loptica je u bojama zastave Srbije.

Sekundarni motiv je ključni ekološki element – teren. Umesto crtanja pletene mreže, postoji prozirni preklop koji označava gledanje kroz guste bele čvorove.

Klisura stvara „hodnik“ i usmerava fokus na ključne elemente. Prikazana u stpenovanim formama, predstavlja i zimzelene i listopadne visoke vegetacije. Klisura leži na dve obale, predstavljajući ušće dve reke na kojima je Beograd pozicioniran.

Gornja leva strana amblema predstavlja set motiva koji prikazuju ključne nacionalne simbole kroz istoriju. Oni su pozicionirani izdižući se iznad plodnih polja Srbije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Serbia Open (@serbiaopen)

U gornjem desnom uglu predstavljena su neka od ključnih znamenitosti Beograda, predstavljajući kontratežu nacionalnim simbolima u gornjem levom uglu, i predstavljajući dom turnira.

U cilju postizanja simetrije i simbolike vrha dostignuća domaćina turnira Novaka Đokovića, planina Rtanj je postavljena u centralnom delu iznad svih ostalih elemenata. Takođe Rtanj predstavlja i geografiju Srbije, bogatu planinskim predelima.

Gornja leva strana amblema predstavlja jednu od ključne prednosti Srbije, a sigurno jednu od najznačajnijih delatnosti, a to je poljoprivreda. Prikaz bogatih, zlatnih plodnih polja.

Šuma stvara „hodnik“ i usmerava fokus na ključne elemente. Prikazana u raznim nijansama zelene, stilizovane su šume i zimzelene i listopadne visoke vegetacije.

Video: Đorđe Đoković: Samo da Novak krene da igra, sve ostalo će doći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA