≫ 

Povlači se čovek protiv koga je Novak uzeo svoju prvu GS titulu, poslednji turnir će igrati u svojoj domovini

Radi se, naravno, o čuvenom francuskom teniseru - Žo Vilfredu Congi

  • 1
Novak Đoković, pehar, Australijan open Foto: Profimedia

Francuski teniser i nekada peti reket sveta, Žo-Vilfrid Conga odigraće svoje poslednje mečeve u karijeri na domaćem terenu, pošto je najavio da će mu Rolan Garos biti poslednji turnir u karijeri, posle kog će otići u penziju.

On je ovu odluku saopštio putem Tvitera, gde je i ostavio emotivnu poruku.

- Uz jake emocije objavljujem svoju odluku da ću na Rolan Garosu da završim karijeru - napisao je Conga na društvenim mrežama, pa je i nastavio.

- Toliko neverovatnih momenata, radosti koju sam delio sa publikom, koja mi je pružila toliko toga... Nadam se još jednoj proslavi sa vama.

Tokom karijere, osvojio je čak 18 ATP titula, a dve su došle na Masters turnirima. Takođe, ostao je upamćen kod srpskih navijača kao i igrač koji je poražen u prvom Grend slem finalu od Novaka Đokovića (2008. godine u Australiji).

Kao i većinu tenisera, njega su povrede sprečile da dođe do mnogo većih dometa, ali će makar moći ponosno da kaže kako je svojevremeno bio peti teniser sveta. Osim Rolan Garosa, Conga će učestvovati i na turniru u Monter Karlo, za koji je dobio specijalnu pozivnicu.

Video: Đoković razbio Congu sa 3:0 u setovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA