Pričalo se da postaje novi Đokovićev trener, a sada je otkrio da preuzima drugo veliko ime

Patrik Muratoglu ima novi posao, ostaje

  • 0
Patrik Muratoglu Foto: Dylan Buell / Getty images / Profimedia

Patrik Muratoglu, jedan od najboljih i najpoznatijih teniskih trenera, koga su poslednjih dana strani mediji povezivali sa Novakom Đokovićem, postao je novi trener Simone Halep.

Iako su mnogi spekulisali da bi trener Serene Vilijams, koji ima i svoju tenisku akademiju, koji je poslednjih meseci bio jedan od retkih koji je stao na Novakovu stranu i o njemu pričao u hvalospevima, mogao da postane novi trener srpskog tenisera nakon odlaska Marjana Vajde, to se neće dogoditi.

Muratoglu je preuzeo brigu o bivšoj najboljoj teniserki sveta, osvajačici dva Grend slem trofeja. Rumunska teniserka je kontaktirala Muratoglua još pre nekoliko nedelja, pred turnir u Indijan Velsu, tada nije postignut dogovor, ali se kasnije situacija promenila.

- Danas počinjem novo poglavlje u mojoj trenerskoj karijeri, postao sam stalni trener Simone Halep. Poslednjih osam meseci sam shvatio koliko mi nedostaje trenerski posao. To je strast mog života i osećam da mogu i dalje da dam mnogo.

- Simona je došla u Muratoglu akademiju pre Indijan Velsa na trening blok. Zamahnuo sam na nekoliko njenih treninga, gledao sam je kako radi. I na kraju nedelje, pitala me je da li sam slobodan da je treniram. Imam najveće moguće poštovanje za nju, ali u tom momentu to nije dolazilo u obzir.

- Nekoliko nedelja kasnije, imao sam razgovor sa Serenom i vrata su mi se otvorila, u krajnjem slučaju na kratak period, da radim sa nekim drugim.  U narednim danima ću vas obaveštavati novim informacijam - poručio je Muragolu na svom Tviter profilu.

Podsetimo, Novak će od ponedeljka, posle nove duge pauze, konačno da zaigra, i to na Mastersu u Monte Karlu, dok već nedelju dana kasnije sledi Serbia Open u Beogradu.

Video: Najbolji na svetu se javio iz Monte Karla - spreman je: Nole opet šljaka!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA