Čuveni trener otkriva kako Novak može do Rolan Garosa: "Ako Đoković ostvari mnogo pobeda, neće biti otvoreno"

Muratoglu smatra da je priprema za parisku šljaku od ključne važnosti za srpskog tenisera

  • 1
Patrik Muratoglu Foto: Printskrin: Eurosport

Teniska sezona na šljaci je počela, a samim tim i pripreme za najveći turnir na ovoj podlozi - Rolan Garos. Nadmetanje u prestonici Francuske počinje 22. maja, a do tada nas očekuju turniri poput onih u Monte Karlu, Beogradu, Rimu...

Naš Novak Đoković svakako će biti kandidat za titulu u Parizu, ali čuveni trener, Patrik Muratoglu, koji sada konsultuje i čuvenu Serenu Vilijams, smatra da će Rolan Garos ove sezone biti najotvoreniji u poslednjih desetak godina.

Podsetimo, titulu brani Novak Đoković, koji je prošle godine u finalu uspeo da bude bolji od Stefanosa Cicipasa.

- Rolan Garos će biti najotvoreniji u poslednjih 10-15 godina. Ipak, ako Đoković ostvari mnogo pobeda na šljaci do tada, neće biti tako otvoreno. Kada je na svom maksimumu, Novak je najbolji na svetu, čak i na šljaci. Znam da zvuči čudno to reći kada se pogledaju Rafine titule na Rolan Garosu, ali kada pogledate brojeve, Novak je Rafu savladao mnogo puta na šljaci - izjavio je Muratoglu.

Novak Đoković Jiri Vesely Jirži Veseli Tenis Dubai Duty Free Foto: Tanjug/AP

Seća se Muratoglu i finala iz 2020. godine kada je Nadal dobio Đokovića u ekspresna tri seta, ali mu se odmah sledeće godine Novak revanširao pobedom od 3:1.

- Ako se ponovo budu sastali u završnici, prošlogodišnji meč će im biti u glavama. Rafa će biti napet, a Novak znatno agresivniji, jer će ući sa više samopouzdanja.

Pita se Muratoglu da li će Novak moći da osvoji baš sve što bude ispred njega sada dok Nadal pauzira zbog povrede. Podsetimo, zbog nje ga nećemo gledati ni u Monte Karlu, pa ni u Barseloni.

- Hoće li Novak osvojiti sve dok se Rafa ne vrati? To bi promenilo situaciju, jer bi napunilo Novaka samopouzdanjem. Ipak, neće mu biti lako, pošto nema mečeve u nogama - zaključuje Muratoglu.

Video: Troicki: Ne znam da li će bilo koja generacija dostići ono što su Novak, Rafa i Rodžer

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA