Ovo je proleće srpskih tenisera: Đere razbio Musetija i plasirao se u polufinale turnira u Marakešu!

Veliki uspeh za Lasla, koji bi vrlo lako mogao da zaigra i za titulu

  • 2
Laslo Đere bez moći i snage protiv Sinera Foto: Tanjug/AP

Srpski teniseri blistaju od početka godine! Nakon što nas je Miomir Kecmanović obradovao nekim sjajnim rezultatima na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama, sada je palicu od njega preuzeo Laslo Đere, koji je upravo uspeo da se plasira u polufinale turnira u Marakešu savladavši Lorenca Musetija iz Italije u dva seta - 2:0 (6:3, 6:2).

Našem teniseru je bio prekopotreban dobar rezultat u Maroku, pošto je prema novom preseku izgubio veliki broj bodova na ATP listi. Ipak, apsolutno sve bi mogao da anulira ukoliko bi se plasirao u eventualno finale, a ni sledeći protivnik neće biti nepobediv, pošto će naš teniser igrati ili protiv Aleksa Molcana iz Slovačke ili protiv Botika Van de Zandšulpa iz Holandije.

Prvi set protekao je u početnom opipavanju snaga. U trećem gemu je Đere uspeo da spasi čak tri brejk lopte, pošto je Museti poveo sa 0:40, da bi potom u šestom gemu iz drugog pokušaja oduzeo servis Italijanu. Potom je do kraja samo priveo posao kraju.

U drugom setu bilo je mnogo turbulencija. Museti je otvorio ovaj period sa 2:0 i brejkom, da bi potom Đere uzvratio monstruozno - sa šest vezanih gemova i tri brejka na tom putu. Sve u svemu, kada se podvukla poslednja crta, posao je bio gotov za sat i 15 minuta.

ATP turnir u Marakešu pripada seriji 250, a igra se za nagradni fond od skoro 600.000 evra.

Video: Troicki: Ne znam da li će bilo koja generacija dostići ono što su Novak, Rafa i Rodžer

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    9. april 2022 | 04:38

    Odigrao jedan dobar mec,sad sledi desetak losih.

  • 🤔

    9. april 2022 | 08:01

    Svima nama je prolece a sto se tice tenisa Lajovic je "najubedljiviji".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA