≫ 

Srbija ima silan dubl: Braća Sabanov u finalu Hjustona, igraju za prvu titulu pod našom zastavom!

Veliki su srpski adut!

  • 5
Matej i Ivan Sabanov Foto: MN Press

Ivan i Matej Sabanov uspeli su da se plasiraju u finale turnira u Hjustonu pošto su sa 6:3, 7:5 savladali Vilijama Blumberga i Maksa Jakoba Šnura, te će igrati za prvu titulu otkad su odlučili da nastupaju pod zastavom Srbije.

Sabanovi su do 2021. godine nastupali za Hrvatsku, a onda su zbog svojih korena iz Subotice nastavili da igraju za našu zemlju.

Tako su, posle 73 minuta, stigli do velikog finala gde bi u svojim karijerama mogli da dođu do drugog trofeja nakon što su u aprilu prošle godine slavili na Serbia Openu.

U prvom setu, Ivan i Matej su odbili napad Blumberga i Šnura u trećem gemu, a onda su već u narednom uspeli da naprave brejk i jurnu ka osvajanju čitave deonice.

Već u drugom setu je bilo dosta više muke, jer su ispustili servis u četvrtom gemu (1:3), ali su uspeli da se vrate na 4:4 i izvrše pritisak na protivnika.

Odlučujući udarac se desio u 11. gemu gde je napravljen brejk, tako da je u sledećem došla potvrda i pobeda.

U finalu ih očekuje najteži mogući zadatak na turniru, jer će se za titulu boriti protiv prvih nosilaca, Metjua Ebdena i Maksa Pursela, koji su u dva seta savladali Pabla Kuevasa i Hantera Risa.

Video: Troicki: Ne znam da li će bilo koja generacija dostići ono što su Novak, Rafa i Rodžer

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knez

    9. april 2022 | 10:09

    Bravo!🇷🇸

  • Ivan

    9. april 2022 | 11:22

    Braca Sabanov kao dubl par u reprezentaciji, Novak i Miomir kao singlovi, ostalima se zahvaliti na saradnji.

  • Zoro osvetnik

    9. april 2022 | 13:34

    Opet zahvaljujući našem Noletu, Kralju tenisa..Samo zbog njega su braća prešla kod nas,to su javno i izjavili 😊 Ovo nam je zaista veliko pojačanje za reprezentaciju. 👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA