Veliki pad Dušana Lajovića: Dobio prvi set i imao brejk u drugom, pa poražen od Dimitrova u Monte Karlu

Težak poraz za Ducija

  • 2
Dušan Lajović, ATP kup Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser, Dušan Lajović nažalost nije uspeo da se plasira u trećeg kola turnira u Monte Karlu. Iako je dobio prvi set protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, potom je naglo pao i dopustio je svom rivalu iz nama komšijske zemlje da prođe dalje posle nešto više od dva časa igre - 1:2 (6:4, 3:6, 2:6).

Tako je Bugarin ipak došao do "prevlasti" kada su u pitanju međusobni dueli, pošto je do večeras po jedan meč dobio i Lajović i Dimitrov. Ovo je, doduše, bio prvi njihov dvoboj na šljaci, pošto su oba prethodna odigrana na tvrdoj podlozi.

Krenulo je kako se samo poželeti može za Ducija, koji je već u prvom gemu napravio brejk. Uz manje trzavice uspeo je tu prednost da sačuva do kraja i da iskoristi prvu set loptu koja mu se ukazala. Sjajno je krenuo i u drugi set, uzeo je servis protivniku još jednom, ali tada kao da se nešto desilo.

Izgubio je Lajović četiri gema u nizu, dopustio Bugarinu dva vezana brejka i ovaj je poravnao na 1:1 u setovima. Uz psihološku prednost na strani igrača iz komšiluka, treći set protekao je u njegovoj dominaciji. Jedan, pa i drugi brejk bili su dovoljni za prolazak u treće kolo.

U trećem kolu će Dimitrov zaigrati sa Kasperom Rudom ili Holgerom Vitusom Nedskevom Runeom, koji će svoj meč drugog kola igrati sutra tokom dana.

Video: Neprepoznatljivog Đokovića eliminisao 46. igrač sveta: Šokantan kraj za Novaka na startu Monte Karla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA