≫ 

Najluđi meč sezone: Cicipas dominirao, pa gubio 4:0 u trećem setu, a onda prošao u polufinale Monte Karla!

Čitav svet se okrenuo dva puta za Grka, ali je na kraju imao znanja i sreće

  • 0
stefanos cicipas Foto: Tanjug/Ap

Stefanos Cicipas ima devet života u Monte Karlu! Peti teniser sveta je gazio Dijega Švarcmana, onda popustio i došao u situaciju da gubi 4:0 u trećem setu. Ipak, magično je prešaltao u petu brzinu, povezao šest gemova i prošao u polufinale Mastersa - 6:2, 6:7(3), 6:4.

Iako je izgledalo sve više nego povoljno za Cicipasa, on umalo nije uspeo da nastavi odbranu titule u Kneževini.

U prvom setu je bio toliko dominantan da se nije dovodilo u pitanje njegov plasman u polufinale.

U drugo je bio još bolji, kontrolisao je igru, imao lako stečeni brejk koji je gurao polako ka kraju, ali kada je došao momenat da se zada poslednji udarac, Stefanos je stao.

Švarcman je sa druge strane dobio tri prilike za brejk od kojih je iskoristio odmah prvu i vratio se u igru.

Videlo se da je Cicipas već mislima bio u narednoj rundi, to ga je i omelo da privede priču kraju. Umesto toga, videli smo čak pet set lopti za Argentinca koji je uveo bitku u konačnu deonicu.

Šta se desilo sa grčkim teniserom, to niko ne zna. Za 22 minuta je izgubio dva puta svoj servis i bio u minusu od četiri gema (0:4), nasumično je skraćivao poene izlaskom na mrežu, a i nije uspevao da nađe rupu u odbrani Švarcmana koji je ozbiljno krenuo ka pobedu.

Onda sledi novi preokret - Cicipas kreće u totalni nalet koji rezultuje izjednačenjem nakon dva ribrejka, a onda nastavak serije do konačnih 6:4 u poslednjem setu. Kakav meč.

Trofej i dalje može vratiti starom vlasniku, a Stefanos će imati priliku da mu se približi nakon polufinalnog duela protiv Aleksandra Zvereva.

Video: Cicipas odlepio zbog navijanja: To treba da ostane u fudbalu, ne pripada tenisu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA