≫ 

Nove sankcije za sportiste iz Rusije: Vimbldon zabranio učešće Medvedevu, Rubljovu i ostalima?

Odluka nije još definitivna

  • 21
Danil Medvedev - Rafael Nadal, finale Foto: Tanjug / AP

Ruski sport i ruski sportisti doživeli su novi šamar, sada su na udaru i teniseri iz ove države kojima je, kako je objavio portal Sportico, a na koji se poziva većina svetskih agencija - izrečena zabrana igranja na ovogodišnjem Vimbdlonu.

Zabrana se odnosi i na beloruske tenisere.

U slučaju da usledi takav scenario, kao što je najavio i novinar Njujork tajmsa Kris Kleri, Vimbldon bi tako postao prvi teniski turnir koji je suspendovao individualne igrače i igračice.

Njemu je pomenuti scenario navodno potvrdio jedan visoki teniski funkcioner, uz zahtev da ostane anoniman.

Ipak, i Rojters i Sportiko ističu da organizatori Vimbldona još nisu doneli zvaničnu odluku vezano za sudbinu ruskih i beloruskih tenisera i teniserki za učešće na terenima "Ol Ingland klaba".

U slučaju da odluka postane zvanična, što bi bio svojevrsni skandal, na Vimbldonu ne bi imali priliku da se nadmeću za trofej Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Aslan Karacev, Anastasija Pavljučenkova, Arina Sabalenka, Viktorija Azarenka.

Vimbldon je zakazan za 27. jun, s tim što je prva velika konferencija za medije zakazana za 26. april, pa će posle nje sasvim sigurno biti daleko više detalja i informacija vezano za sam turnir.

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA