≫ 

Cicipas "divljao" u Barseloni, gađao Alkaraza, svađao se sa sudijom, Španac ga potukao za polufinale

Grk bi trebalo da poradi na mentalnoj stabilnosti

  • 1
Karlos Alkaraz Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Španac Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale turnira u Barseloni posle sjajne borbe i pobede nad Stefanosom Cicipasom u tri seta - 6:4, 5:7, 6:2.

Španski tinejdžer je još jednom pokazao kakav talenat čuči u njemu, potvrdio je reputaciju nadolazeće senzacije svetskog tenisa što je na svojoj koži osetio večeras vrlo nervozni grčki teniser. Meč mu je izmicao iz ruku još pred kraj prvog seta koji je izgubio potezom zbog kojeg je na sebe navukao bes domaće publike - snažnim forhendom gotovo da je pogodio Alkaraza što se nimalo nije dopalo Špancu.

Cicipas je bio na pragu debakla, posle lako izgubljenig prvog seta bio je pred ponorom i u drugom (1:4), međutim pronašao je snage da se povrati i izbegne debakl, vezao je seriju gemova protiv mlađeg suparnika, iskorstio očito loš momenat Alkaraza, i uneo neizvesnost u meč.

Ipak, treći set doneo je preslikana dešavanja iz prvog - dominaciju spektakularnog Alkaraza.

Tinejdžer je ekspresno došao do vođstva od 3:0 i tada je Cicipas stupio na scenu, ali ne potezima na terenu, već van njega: otišao je na pauzu u svlačionicu iz koje se vratio izvan predviđenog roka zbog čega je kažnjen sa čak dva poena. Grk se po izlasku na teren svađao sa sudijom, dodatno sebi zakomplikovao situaciju i ubrzo je trpeo penale.

Špancu je zbog nervoze Grka bilo dovoljno da osvoji tek dva poena u četvrtom gemu za 4:0, pa je do kraja meča rutinski rešio ovaj duel. Inače, obojici je ovo je ovo bio drugi meč u petak (kiša poremetila dan u četvrtak), prethodno su dobili mečeve osmine finala i nedovoljno odmorni ušli u međusobni okršaj.

Video: Cicipas odlepio zbog navijanja: To treba da ostane u fudbalu, ne pripada tenisu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • golum

    22. april 2022 | 23:48

    Grk je kul momak Ali istovremeno najveca placip***a na turu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA