Muratoglu stao u zaštitu ruskih tenisera: "Uradili su najviše što mogu, ostavite politiku političarima"

Istaknuti teniski trener ima jasan stav

  • 2
Patrik Muratoglu Foto: Dylan Buell / Getty images / Profimedia

Patrik Muratoglu, odnedavno trener Simone Halep, stao je u zaštitu ruskih i beloruskih tenisera kojima je zabranjeno učešće na Vimbldonu.

Francuski teniski stručnjak u izjavi za "Tenis mejdžors" ocenio je odluku turnira u Londonu kao šokantnu, a istakao je i da su ruski i beloruski sportisti uradili sve što su mogli, kao i da bi osudama svoje zemlje mogli da dovedu u opasnost svoje porodice.

- Ovakva odluka je za mene šokantna. Ostavite politiku političarima. Naravno, dešava se rat. Svi su protiv toga, uključujući i sportiste iz Rusije i Belorusije. Razumem položaj u kojem se nalaze ukrajinski teniseri jer članovi njihove porodice ili njihovi prijatelji mogu da budu ubijeni u svakom trenutku i da žele da ruski sportisti eksplicitno osude ruske vlasti. Ali ti ruski sportisti imaju porodice koje žive u Rusiji i oni potencijalno mogu da ih dovedu u tešku poziciju. Mislim da su ruski i beloruski teniseri već dovoljno rekli. Uradili su najviše što mogu.

Stopama Vimbldona mogao bi da krene i masters turnir u Rimu, pošto i italijanska Vlada razmišlja da blokira učešće ruskim i beloruskim teniserima.

Video: Rubljov poslao snažnu poruku: Britanci diskriminišu Ruse, a zalažu se za slobodu i demokratiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    23. april 2022 | 14:27

    Britanci i zapadnjaci uopšte misle da će tako izvršiti pritisak na rukovodstvo Rusije i proširiti svoju propagandu, ali se dešava suprotno.Srozavaju sebe, svoje floskule koje ponavljaju kao papagaji, o različitosti, zabrani diskriminacije, slobodi govora, mišljenja, demokratiji...su odavno bacili u blato i ponašaju se kao najgori diktatori.Zato će im uskoro i pući ta priča, jer pored dve trećine sveta koje odavno znaju i svesni su načina razmišljanja i ponašanja zapada, a mnogi su i na svojoj koži osetili to licemerje, polako i ljudi sa zapada počinju da kapiraju i da dižu glas.

  • eNL

    24. april 2022 | 05:33

    kad su u pitanju sankcije onda se one odnose i na sport nažalost. setimo se 1990 godine kada je ekspresno umesto Fudbalske reprezentacije igrala Danska. Znači,na mesto tenisera iz Rusije ja bih bio ponosan što sam Rus, pa gde god ide i Ruski narod onda nek idu i ti teniseri .pa imate za hleba. Pa ja prvi bih čak šta više i sam napravio sankcije da me zovu kaljavi englezi da igram .uz svoju državu pa šta te strefi nek bude to što bude. Čast se ne kupuje. Sve će ovo proći .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA