≫ 

Srbija ima novo tenisko blago: Topo sa 18 godina "protutnjao" do glavnog žreba turnira u Minhenu!

Neverovatan uspeh mladog Marka

  • 2
Marko Topo, tenis Foto: MN Press

Prvoklasna senzacija desila se u kvalifikacijama za ATP turnir u Minhenu! Naš mladi teniser, Marko Topo, koji je tek napunio 18 godina, zaigraće u glavnom žrebu, pošto je nakon jučerašnje pobede nad teniserom iz Top 100, Henrijem Laksonenom, danas dobio i Norberta Gombosa iz Slovačke - 2:1 (3:6, 6:3, 6:1)!

Ni Gombos nije ništa slabije plasiran od Laksonena, pošto je na 107. mestu na ATP listi. Poređenja radi, naša mlada nada je tek na 769. mestu ATP lestvice, ali nema sumnje da mu posle ove pobede sledi veliki uspon.

Iako nije najbolje počelo, pošto je Topo izgubio prvi set posle brejka u samoj završnici, pokazao je srčanost i hrabrost u nastavku meča. Drugi set je rešio na identičan način kao njegov protivnik prvi, a u trećem je viđena furiozna završnica Marka.

Ređao je brejk za brejkom, Gombos apsolutno nije znao šta ga je snašlo i uz tri oduzeta servisa, od čega je poslednji bio sa nulom na brejk loptu stigao je do pobede i glavnog žreba turnira.

Topo je inače rođen 13. septembra 2003. godine upravo u Minhenu, pa se može reći da mu je rodni grad doneo veliku sreću. Inače nastupa pod zastavom naše zemlje od kako je postao profesionalac.

Za sada je uglavnom učestvovao na čelindžerima, a na startu turnira imaće jednog od sledećih protivnika - Molčana iz Slovačke, Otea iz Nemačke, Rusuvuorija iz Finske ili Runea iz Danske, koji je pokupio simpatije beogradske publike.

Video: Đoković posle plasmana u finale Serbia opena: Nikad nisam igrao pred ovakvom publikom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA