≫ 

Dva momenta iz Đokovićeve karijere kandidati za Kuću slavnih, evo kako možete da glasate

Novak među laureatima u dve iz pet kategorija, tu je i Goran Ivanišević

  • 3
Novak Đoković, Serbia Open Foto: Nikola Anđić

Međunarodna teniska Kuća slavnih nominovala je nekoliko legendarnih trenutaka u istoriji za ulazak u istu, a među laureaitima našao se i prvi reket sveta Novak Đoković!

I to u dve kategorije! Prva je zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom u "epskim rivalstvima", a zatim zajedno sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije u kategoriji "najpoznatije proslave." U pitanju je ono šišanje kada su Novak i ekipa osvojili "salataru."

- Ove figure su bile veličanstvene jedna naspram druge. Federer i nadal sus e 2004. borili u svom prvom od 40 blistavih duela. Prema poslednjem prebrojavanju, Đoković i Nadal su se "sudarili" u 58 navrata, sastali su se u devet finala na GS. Srbin i Švajcarac su od 2006. do 2021. igrali 50 puta, a ova rivalstva su promenila samu igru - stoji u objašnjenju rivalstva pomenute trojice tenisera.

Teniska Kuća slavnih Printskrin: ithf.votenow.tv

Pored ove dve pomenute kategorije, tu su još: "Najbolja priča o Pepeljugi", odnosno neočekivani trijumfi starijih igrača koji su se činili nemogućim, zatim "Najbolji povratak" i "Momenat nacionalnog ponosa."

Kada je u pitanju "Najbolja priča o Pepeljugi" i "Momenat nacionalnog ponosa", među laureatima se našao Novakov trener Goran Ivanišević koji je 2001. neočekivano osvojio Vimbldon, dok je ovogodišnje finale Australijan opena između Nadala i Medvedeva nominovano u kategoriji "Najbolji povratak."

Glasanje traje do 30. aprila i svoj glas možete dati OVDE, a vredi pomenuti da će bivši prvi reket sveta Lejton Hjuit u julu biti primljen u Tenisku Kuću slavnih gde se pomenuti Ivanišević već nalazi.

Video: Neprepoznatljivog Đokovića eliminisao 46. igrač sveta: Šokantan kraj za Novaka na startu Monte Karla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    27. april 2022 | 09:14

    Legendarni momenat, 2 meč lopte za Federera na Vimbldonu i povratak Đokovića

  • Vlada

    27. april 2022 | 16:04

    Kad kazemo tenis svi mislimo na Novaka Djokovica .Tesko ce se naci neko ko moze da parira Novaku bice i ostace ikona tenisa.

  • Evo sve trčim

    27. april 2022 | 12:24

    Evo sve trčim da glasam. Možda jedino da mi plati, ali za džabe neću da mrdnem ni malim prstom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA