Veliko iznenađenje u Minhenu: Miši se otvorio put ka finalu, Holanđanin izbacio drugog nosioca na turniru

Poslednja prepreka ka borbi za trofej za Miomira Kecmanovića biće Botik van de Zandšulp

  • 0
Botic Van De Zandschulp Foto: Tanjug/AP

Očekivalo se da će Kasper Rud biti poslednji protivnik Miomira Kecmanovića na putu ka plasmanu u finale turnira u Minhenu. Međutim, u drugom četvrtfinalu ipak se dogodilo veliko iznenađenje, pa poznati šljakaš ipak nije uspeo da se izbori za novo polufinale na svojoj omiljenoj podlozi. Umesto njega, pred noge Miše staće Holanđanin, Botik van de Zandšulp - 2:0 (7:5, 6:1).

Daleko od toga da je Botik slab rival. Naprotiv, prošle godine ostvario je najveći uspeh plasiravši se u četvrtfinale US opena, gde je poražen od Danila Medvedeva u četiri seta, a od tada se konstantno nalazi u prvih 50 igrača sveta. Međutim, Kasper Rud je ipak daleko kvalitetniji rival, što pak danas nije pokazao na samom terenu.

Držao je Botik kontrolu nad situacijom tokom najvećeg dela meča. Imao je daleko bolje procente servisa, a u drugom setu uspeo je čak da naniže i šest uzastopnih gemova, što se Rudu odavno nije desilo.

Prelomni momenat za prvi set desio se u 11. gemu kod rezultata 5:5, kada je Van de Zandšulp iskoristio drugu brejk loptu koja mu se ukazala, a potom odbranio svoj servis i stavio tačku na ovaj deo igre. Drugi set bio je rutina, pošto je Botik napravio tri brejka i prepustio samo gem Kasperu.

Uzimajući u obzir formu, naš Miomir Kecmanović biće veliki favorit za pobedu. Već su se jednom sastali ove godine, kada su kvote i proračuni ukazivali na Botikovu pobedu, a desilo se suprotno - furiozan trijumf Miše u dva seta (7:6, 7:5). Nadamo se istom ishodu i sutra.

Video: Miomir Kecmanović za Telegraf o tome da li bi pobedio Đokovića na Serbia openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA