Krajinoviću ponovo Amerikanac došao glave na šljaci: Filip ispao na startu Mastersa u Madridu

Iako mu nije jača strana igra na šljaci, Izner je slavio

  • 0
Filip Krajinović, Danil Medvedev Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da preskoči prvu prepreku na Mastersu u Madridu pošto ga je u dva seta savladao američki dvometraš Džon Izner - 7:6(8), 6:4.

Izner je poznat kao izuzetan server, ali to na šljaci ne stvara toliku prednost kao na nekoj tvrdoj podlozi. Ipak, sasvim dobro mu je radio prvi udarac, ali i forhend, tako da je za nešto više od sat i po vremena slavio protiv srpskog predstavnika.

Krajinović ove sezone sigurno ne ispunjava svoja očekivanja, jedina svetla tačka mu je četvrtfinale Monpeljea, a nakon toga nije uspevao dalje od drugog kola niti jednog takmičenja.

Nakon Serbia Opena gde je ispao upravo u drugoj rundi, stigao je na Masters u glavni grad Španije gde nije baš imao sreće za žrebom, ali imajući u vidu slabije performanse Iznera na šljaci, očekivala se blaga prednost Fiće.

Filip je taj koji napravio prvi brejk na meču, a to se desilo u sedmom gemu, ali je tu prednost vrlo brzo izgubio nakon što je Amerikanac poravnao na 4:4.

Nova uzbuđenja su viđena tek u taj-brejku gde je Krajinović imao dve set lopte, spasao jednu do 8:8, ali nakon toga je Izner ponovo došao do vođstva od 9:8, a zatim i napravio ključni mini brejk za 10:8.

Izgleda da je Srbin bio još uvek u mislima sa propuštenim prilikama, pa je izgubio svoj servis odmah na startu drugog seta, a nakon toga nije uspeo da sustigne prednost, iako je bilo i za to šanse.

Izner nastavlja dalje takmičenje i za osminu finala će se boriti protiv devetog nosioca Kamerona Norija iz Velike Britanije koji je bio slobodan na startu turnira.

Video: Svetska fudbalska zvezda u društvu Đokovića: Jan Oblak u opuštenoj priči sa Novakom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA