≫ 

I Nadal kritikovao odluku Vimbldona da ukloni ruske tenisere: "Nije fer, nisu oni krivi"

Posle Novaka i Majorčanin krtikovao organizatore londonskog Grend Slema

  • 0
Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Španac Rafael Nadal kritikovao je odluku Vimbldona da ove sezone zabrani učešće teniserima iz Rusije i Belorusije, zbog vojne intervencije koju sprovodi Rusija, uz podršku Belorusije, u Ukrajini.

Odluka "Ol Ingland kluba" razočarala je mnoge u svetu sporta, znane i neznane, i običan svet se pita šta su ruski i beloruski teniseri skrivili u svemu tome, a glas je digao i Novak Đoković, koji je već kritikovao takvu politiku londonskog Grend Slema.

Sada je i Nadal stao u liniju sa Novakom, i njemu smeta novonastala situacija i nepravda koja je očito učinjena ruskim i beloruskim teniserima.

- Mislim da to zaista nije fer prema mojim rivalima Rusima, mojim kolegama - izjavio je Nadal.

- Nije njihova krivica to što se dešava u ovom trenutku sa tim ratom - dodao je Španac očito vrlo uznemiren što se čini nešto što nikako ne bi smelo da se čini sa njegovim kolegama Rusima i Belorusima.

Podsetimo, Novak Đoković je odluku Vimbldona da se zabrani učešće Rusa i Belorusa nazvao "ludošću", dok je šampion Serbia Opena Adrej Rubljov izjavio da je to što čine Englezi "totalno diskriminišuće".

Upravni organi muškog (ATP) i ženskog profesionalnog tenisa (WTA) su se takođe izjasnili da su protiv zabrane koju je uveo Vimbldon, ali još nisu izneli definitivan i konkretan stav šta će učiniti kao odgovor na to. Jedna od mogućnosti je da bi mogli da ne računaju bodove sa rangiranja sa grend slem turnira koji traje od 27. juna do 10. jula.

- Ono što se dešava u našoj igri nema nikakvu važnost kada možemo da vidimo da toliko ljudi umire i pati i da vidimo lošu situaciju koja im se dešava u Ukrajini - poručio je Nadal koji, normalno, u ovom trenutku stavlja tenis u drugi plan.

Video: Nervozni Kirjos lomio reket dva puta: Nadal ubedljivo pobedio australijskog tenisera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA