Radost za Ćaćića u Madridu: Sa Brkićem uz dramu dobio Argentince, sledi krupan zalogaj u osmini finala

Dva tajbrejka presudila su da srpsko-bosanski par ode dalje

  • 0
Nikola Čačić Foto: MN Press

Uspeh na početku! Tomislav Brkić i Nikola Ćaćić obezbedili su sebi prolazak u drugo kolo u dubl konkurenciji u Madridu, pošto su u prvom kolu savladali Federika Delbonisa i Andresa Moltenija u dva seta, tačnije bolje reći - posle dva tajbrejka - 2:0 (7:6, 7:6).

Početni set počeo je turbulentno sa razmenjenim brejkom, posle čega drame nije bilo sve do pred sam kraj, kada su se Brkić i Ćaćić prvi put susreli sa set loptom. Odbranili su je u 12. gemu i odveli nas u tajbrejk, gde su takođe viđena uzbuđenja.

Mini-brejka nije bilo sve do devetog poena, kada su Delbonis i Molteni konačno poklekli, ali su momentalno u narednom poenu i Brkić i Ćaćić uspeli da prospu skupljeno mleko. Ušlo se u veliku borbu, par sa naših prostora imao je jednu, pa i drugu set loptu i uspeo je da privede ovaj deo igre kraju u svoju korist - 8:6.

Drugi set bio je izuzetno dramatičan. Srpsko-bosanski par već u trećem gemu uspeo je da ispusti servis, ali je uveo meč u egal samo tri gema kasnije. Imali su Brkić i Ćaćić problema u devetom gemu, kada su se suočili sa novom brejk loptom, koja je mogla da ih košta seta, ali kada su to preživeli - dogurali smo i do novog tajbrejka.

Ovaj tajbrejk je krenuo prilično loše za Brkića i Ćaćića, jer su Delbonis i Molteni uzeli mini-brejk već u četvrtom poenu. Međutim, baš pred kraj, rivali para iz našeg regiona su popustili, dozvolili su srpsko-bosanskoj kombinaciji i meč loptu, ali su se spetljali i umalo su od gotovog napravili veresiju.

U nastavku su i Delbonis i Molteni imali dve set lopte, ali kada je nisu iskoristili, Brkić i Ćaćić su zadali konačan udarac. Dobili su tajbrejk rezultatom 10:8 i zakazali su duel u osmini finala sa četvrtim nosiocima - Pjerom-Ugom Erberom i Nikolom Mauom iz Francuske.

Video: Novak trenira u Crnoj Gori: Žestoko spremanje za Madrid uz maksimalnu motivaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA