≫ 

Rubljov se u Madridu podsetio titule iz Beograda: "Bilo je jako posebno, osećao sam se kao u maloj Moskvi"

Pohvalio je publiku, a za predstojeći turnir kaže da nema očekivanja

  • 0
Serbia Open Andrej Rubljov Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ruski teniser, Andrej Rubljov se posle osvojene titule na Serbia Openu polako, ali sigurno okreće izazovima na Masters turniru u Madridu, gde ga očekuje susret sa Džekom Drejperom iz SAD, koji je na otvaranju savladao Lorenca Sonega u dva seta.

U razgovoru za Sport Klub, ruski teniser pre svega je prokomentarisao titulu osvojenu u Beogradu i sam grad i dobrodošlicu koju je imao u našoj prestonici.

- Nedelja u Beogradu bila je jako posebna za mene. Od početka to govorim, osećao sam se kao kod kuće, kao da sam bio u maloj Moskvi. Veoma sam lepo dočekan, mogu da budem zahvalan navijačima koji su podržavali sve igrače. Ovde nemam očekivanja, hoću da uradim najbolje. Drugačiji su uslovi, na većoj visini se nalazimo, igraće se drugačiji tenis, morate da se prilagodite.

Potom se osvrnuo i na sve veći pritisak koji mu se nameće sa strane, zbog političkih dešavanja koja nemaju ama baš nikakve veze sa sportom.

- Pokušavam da se fokusiram samo na sebe. Pre svega, svaki igrač ima pritisak. Mnogo igrača ima više pritiska, a ima i njih koji imaju manje. To je sve deo sporta. Ne možete to da promenite. Uvek će to biti tu. Nema poente se mnogo brinuti o tome. Na kraju krajeva, ovaj pritisak može da vas napravi zavisnim. Po završetku karijere, veliki broj sportista ima nedostatak tog osećaja.

Video: Nije kovid, nešto drugo je u pitanju: Đoković otkrio posle poraza da je igrao bolestan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA