Padaće sneg u Madridu: Lajović sprečio preokret Hrvata i progurao se do drugog kola Mastersa

Meč je bio prekinut preko sat i po vremena zbog kiše

  • 2
Dušan Lajović Foto: MN Press

Madrid očigledno veoma prija Dušanu Lajoviću, pošto je srpski teniser nakon dva duela u kvalifikacijama, dobio i treći meč u tri dana zaredom. Ovoga puta on je bio bolji od Borne Ćorića rezultatom 2:1.

Prvi set Lajović je sigurno dobio rezultatom 6:3. Imao je problema u uvodnom servis gemu, kada je Ćorić imao dve vezane, pa potom još jednu brejk loptu, ali je sve to spasio srpski teniser. U četvrtom gemu prvog seta napravio je brejk bez izgubljenog poena i do kraja seta odigrao veoma mirno u svojim servis gemovima.

Nastavio je Lajović i u drugom setu sa sigurnim servis gemovima, ali je u onom klučnom popustio. Stigao je Ćorić do brejka pri rezultatu 5:4 i tako uveo meč u odlučujući set.

Baš kao što je to bio slučaj sa prva dva seta, i treći je odlučio samo jedan brejk. Ćorić je u drugom setu ključni brejk napravio u poslednjem gemu, a Lajović je treći set rešio brejkom u prvom gemu seta.

Zanimljivo da je treći set pri rezultatu 4:3 i 30:0 za Lajovića bio prekinut, i preko sat i po vremena nije bilo tenisa, ali to nije poremetilo Lajovića.

U drugoj rundi Dušan Lajović će za protivnika imati norveškog tenisera Kaspera Ruda, koji je kao peti nosilac bio slobodan u prvom kolu.

Video: Dušan Lajović ispričao najluđu tenisku anegdotu iz detinjstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA