≫ 

Rubljov dva puta gledao u eliminaciju na startu Madrida: Pobednik Serbia Opena kroz iglene uši prošao dalje

Provukao se ruski teniser kroz iglene uši u Madridu

  • 1
Andrej Rubljov Foto: Tanjug - AP

Pobednik Serbia Opena, Andrej Rubljov ozbiljno se namučio u prvom meču na Mastersu u Madridu. Morao je da juri zaostatak u setovima, a potom i da spašava sebe od "brejka" u trećem setu od danas zaista dobrog Džeka Drejpera iz Velike Britanije. Na kraju, slavio je posle mukotrpna dva sata borbe - 2:1 (2:6, 6:4, 7:5).

Toliko uspona i padova smo danas videli u igri Andreja Rubljova da ruski teniser prosto mora da bude i više nego srećan zbog plasmana u narednu fazu Mastersa u Madridu. Nije to ličilo na onog ruskog tenisera koji je osvojio titulu u Beogradu pre devet dana.

Neverovatno dobro je Džek Drejper otvorio meč protiv Rubljova. Britanac je osvojio prva tri gema na na ovom meču, posle čega se Rus koliko-toliko stabilizovao, ali jednostavno nije pokazivao onu igru uz koju je došao do titule na Serbia Openu pobedivši našeg Novaka Đokovića u finalu. Finalni udarac, teniser sa Britanskih Ostrva zadao je u osmom gemu kada je još jednom oduzeo servis Rubljovu iskoristivši četvrtu set loptu.

Činilo se da nam drugi set donosi konačno buđenje Rubljova, kada je već u prvom gemu napravio brejk, ali se žilavi Britanac nije tek tako predavao, pa je u šestom gemu poravnao na 3:3 oduzevši još jednom servis Rusu. Ipak, videlo se da je Drejper pomalo uzdrman, pošto je koliko u narednom gemu morao da se brani od dve brejk lopte. Tada je uspeo da se sačuva, ali dva gema kasnije - nije, pa je Andrej ovaj deo igre rešio u svoju korist rezultatom 6:4.

Andrej Rubljov Foto: Tanjug - AP

Treći set krenuo je šokantno. Drejper je već u drugom gemu stigao do 0:40 na servis Rubljova, a potom je iskoristio drugu set loptu koja mu se ukazala. I ponovo, mučio se da tu prednost održi, pošto je Andrej već gem kasnije imao dve šanse za ribrejk. Ponovo se Britanac spasio, ali dva gema kasnije mu je ruski teniser ipak uzeo servis "sa nulom".

U narednoj fazi takmičenja, Rubljov će igrati sa boljim iz meča između još jednog Britanca, Danijela Evansa i pobednika susreta između Džensona Bruksbija i Roberta Bautiste Aguta koji još nisu stigli da odigraju ni svoj meč prvog kola.

Video: Rubljov poslao snažnu poruku: Britanci diskriminišu Ruse, a zalažu se za slobodu i demokratiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA