≫ 

Đoković se mučio pa slavio protiv Monfisa: Novak 18. put dobio "staru mušteriju" i osigurao 1. mesto ATP liste

Pobeda protiv Monfisa znači i ostanak srpskog tenisera na 1. mestu ATP liste

  • 11
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom nad Gaelom Monfisom 2:0 (6:3, 6:2) počeo je takmičenje na Mastersu u Madridu, a protivnik u narednom kolu biće mu bolji iz duela Endi Mari ili Denis Šapovalov. 

Ova pobeda je utoliko značajnija pošto  pored plasmana u treće kolo turnira znači i ostanak na prvom mestu ATP liste i naredne sedmice počinje njegova 369. nedelja na vrhu.

Novak je počeo dobro i osvojio gem na svoj servis, ali je odmah potom, usledio period u kojem se dosta mučio. Tako je Monfis odmah imao dve prilike za brejk. Novak pravi seriju grešaka i Monfis dolazi do 40:15. Ipak, prvu je uspeo da neutrališe, a posle duge razmene udaraca i drugu. Usledila je velika borba za svaki poen, a Đoković uz dosta muke uspeva da osvoji gem i spreči brejk. Pri rezultatu 2:2 i 40:40 usledila je pauza zbog pljuska.

Posle dvadesetak minuta pauze usledila je mnogo bolja igra Novaka posle pauze. Odmah je srpski teniser došao u situaciju da napadne servis rivala koju koristi za brejk i vođstvo od 4:2. Zanimljivo, Novak je iskoristio jedinu svoju brejk priliku koju je imao, dok je Monfis propustio tri prilike u dva odbojena gema. Do kraja seta, Novak je potvrdio brejk i osvojio prvi set.

U nastavku, novak je pronašao ritam i, posle 1:1, na servis Monfisa došao do 40:0 i tri prilike za brejk. Priliku domah koristi i dolazi do vođstva koje povećava posle svog servisa na 3:1.

U narednih nekoliko gemova Novak je odlično čitao igru protivnika, a posebno su ga služile bekhend paralele koje su mu donosile i važne poene. Tako je na 4:2 imao nove dve prilike za brejk koje odmah koristi za 5:2 koji su za Monfisa bili nedostižni.

Video: Đoković sprema ozbiljnu tenisku akademiju: Ovo će biti za budućnost srpskog tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA