Cicipas kao brzi voz do osmine finala Madrida: Francuz pao za sat vremena, sledeći je "komšijski" derbi

Grčki teniser u dva seta je savladao Luku Puja

  • 0
Stefanos Cicipas

Foto: Tanjug/AP

Sasvim očekivano, bez ikakvih problema, Stefanos Cicipas stavio je tačku na učešće Luke Puja na Masters turniru u Madridu. Grčki teniser odigrao je vrlo kontrolisan meč, potrošio malo energije i plasirao se među najboljih 16 u španskoj prestonici - 2:0 (6:3, 6:4).

Gotovo svi statistički parametri bili su na strani sjajnog Grka, koji je samo jednom dopustio brejk lopte Puju, koje je ovaj iznenađujuće iskoristio. Sa druge strane, osvojio je čak 31 od 33 poena na prvi servis.

Krenulo je brejkom Cicipasa već u četvrtom gemu, posle čega je viđen pomenuti ribrejk "sa nulom" u režiji Francuza. Ipak, grčki igrač nije čekao ni trenutka, već je u narednom gemu ponovo oduzeo servis Puju i to takođe sa nulom. Zadržao je tu prednost do kraja i iskoristio prvu set loptu.

Drugi set bio je još ležerniji za Cicipasa, koji je odmah na startu stekao brejk, a mogao je i mnogo ranije da završi posao da je iskoristio jednu od tri vezane brejk lopte kod rezultata 1:3. Ovako, do kraja nije bilo talasanja, pa je Stefanos uzeo prvu meč loptu u 10. gemu.

Sledeći protivnik biće mu "komšija" iz Bugarske, Grigor Dimitrov, a taj meč na programu je sutra u predvečernjem terminu ne pre 17.30 časova.

Pobedu je večeras ostvario i Feliks Ože-Alijasim, koji je u dva seta savladao momka iz Čilea, Kristijana Garina.

Video: Veliko slavlje u restoranu Đokovića: Nole se veseli sa porodicom i prijateljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA