≫ 

Evo koliko je poena i novca zaradio Đoković zbog polufinala Madrida: Sve više beži Medvedevu pred RG

Novak na putu da "blindira" prvo mesto

  • 5
Novak Đoković, Masters Madrid Foto: Cordon Press / ddp USA / Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu, a partija koju je pružio u pobedi nad Hubertom Hurkačem od 6:3, 6:4, uliva poverenje da se vraća u pravu formu.

Mučio se Novak sa formom od starta sezone na šljaci, tome je kumvalo i što je bio bolestan, ali i to što je imao manjak mečeva ove sezone. Ipak, u meču protiv Poljaka je bio konstantan od starta meča i to mu sigurno dodatno podiže samopouzdanje i za polufinale, gde ga čeka spektakl protiv Nadala ili Alkaraza, ali i za glavni cilj - Rolan Garos.

Đokoviću je plasman u polufinale olakšao i situaciju na ATP listi, jer je uoči Mastersa u Madridu bilo ugroženo prvo mesto. Ipak, pobedom protiv Monfisa je obezbedio da ostane na prvom mestu, a daljim napredovanjem na turniru samo je skupljao dodatne bodove i novac od nagradnog fonda.

Video: Ovako je Đoković razbio Hurkača za polufinale Madrida

Za sada je Novak plasmanom u polufinale obezbedio 360 bodova i 311.025 evra. Tako će dodatno pobeći Danilu Medvedevu na prvom mestu pred sledeću nedelju. 

Novaku bi sasvim sigurno mnogo značilo da u Madridu zabeleži i bolji skor od polufinala, jer će za dve nedelje izgubiti nove bodove zbog finala u Rimu prošle godine, pa će mu i na tom turniru biti ugroženo prvo mesto, koje je značajno zbog mesta nosioca na Rolan Garosu.

Video: Ovo su najplaćeniji srpski sportisti: Jokić uskoro prevazilazi Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA