≫ 

Nadal o šansama Alkaraza protiv Đokovića: "Može pobediti Novaka, kad mu proradi adrenalin nezadrživ je"

Španac o Špancu pričao samo u superlativu

  • 10

Španski teniser Rafael Nadal rekao je posle poraza od sunarodnika, 17 godina mlađeg nadolazeđeg superstara svetskog tenisa Karlosa Alkaraza - da ovaj može pobediti i Novaka Đokovića ako odigra kako ume i kako je odigrao protiv njega.

Alkaraz je porazio Nadala u četvrtfinalu Mastersa u Madridu i tako sprečio novi klasik između "Kralja šljake" i Novaka, ali je i sebi doneo spektakularnu priliku da u dva dana porazi dvojicu vladara svetskog tenisa.

A kako na meč Alkaraza i Đokovića gleda Nadal, koga su novinari posle meča pitali upravo o Karlosovim šansama protiv prvog igrača sveta.

- Ne mogu da predvidim šta će biti u budućnosti. Biće to meč između jednog od najboljih u istoriji i vrlo talentovanog mladog igrača. Karlos sigurno može da pobedi. Ne vidim razlog zašto ne može da pobedi. Tačno je da ne može da doživi pad kakav je imao u drugom setu protiv mene. Pričamo malo o današnjem meču. Karlos igra sa mnogo duha i kada mu poraste adrenalin praktično je nezaustavljiv - kaže Nadal.

O samom duelu sa Alkarazom, od kojeg je izgubio u tri seta, je rekao da nije strašan jer mu Madrid nije bio primaran turnir u ovom periodu.

- Evidentno je da je on nalsednik jer ima 19 godina, a ja skoro 36. Ako je od danas to ta smena, videćemo tokom meseci. Srećan sam zbog njega u tom smislu. Bio je bolji od mene u nekoliko elementata igre i moram da poradim na tome. Kao što sam pričao ovih dana, nije to ništa što nije logično. Prihvatam to sve kao prirodno i mirno, i sa sigurnošću da postoji put koji treba slediti još dve i po nedelje da se stigne do optimalne forme za Rolan Garos. Ovaj poraz nije težak za mene jer sam znao zbog čega sam ovde. Ali ne oduzimam zasluge Karlosu i želim mu sve najbolje do kraja turnira - konstatovao je Nadal.

Što se tiče kladionica, pomalo iznenađujuće deluje pogled na kvote za meč Srbina i mladog Španca koji je favorizovan u odnosu na našeg asa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Citizen

    6. maj 2022 | 22:13

    Zavrsice kao Tim,Cicipas..Ugasice im svaku nadu Novak…

  • Zoki

    7. maj 2022 | 07:51

    Adrenalin stalno radi kod Novaka! Zato je i prvi na ATP listi toliko dugo. A ovom junoši tek, “ako proradi”.

  • Joca

    7. maj 2022 | 01:56

    Hahahaha,nasmejao me.Sutra ide na čas kod Novaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA