≫ 

Alkaraz dao veliki intervju: "Za mene je Đoković broj 1, ovo me je posebno impresioniralo kod njega"

Novi šampion Madrida prčao je za Marku o sebi, rivalima, ali i o ciljevima za naredni period

  • 0
Novak Đoković, Karlos Alkaraz Foto: Irina R Hipolito / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karlos Alkaraz je oduševio tenisku javnost ove sezone neverovatnim partijama, a posebno je to bio slučaj u Madridu gde je redom rušio Nadala, Đokovića i na kraju Zvereva.

Iako je napunio tek 19 godina, Alkaraz je već sada jedan od glavnih favorita da osvoji predstojeći Rolan Garos, što tvrde i procene kladionica.

Đoković je posle poraza od mladog Španca rekao da je po trenutnim parijama Alkaraz najbolji igrač na svetu, a slično mišljenje dao je i Zverev.

U velikom intervjuu za Marku, Alkaraz je upitan i o rečima Zvereva da je trenutno najbolji igrač na svetu.

- Ne, istina je da ne mislim da je tako. Za mene je najbolji na svetu onaj koji je broj jedan i on je taj koji zaslužuje to. Sada tu Đoković, ja sam šesti. Ostalo mi je pet mesta da budem najbolji na svetu - rekao je Alkaraz.

Upitan je Alkaraz i o tome da je trenirao protiv Đokovića u Madridu, a kasnije i o meču protiv njega, te šta ga je posebno impresioniralo.

- Đoković važi za sjajnog servera, ali za mene je on bio igrač koji mi je najteže otežavao ritern. Nisam mu čitao servis i to me je najviše impresioniralo. Kao i sjajan nivo koji ima sa osnovne linije. Jedna je stvar videti ga na TV-u, a druga igrati protiv njega.

Novinare je zanimalo da li Alkaraz brine zbog toga što će se na Rolan Garosu igrati na tri dobijena seta, što zahteva ozbiljniju fizičku prirpemu.

- Smatram da sam teniser sa dobrim fizikalija. Fizički, kao što moj tim kaže, ja sam bik. Nisam uplašen što treba da igram pet setova protiv najboljih, spreman sam. Igranje veoma dugih mečeva smatram kao prednost.

Alkaraz se posebno istakao drop šotovima, pa su ga novinari pitali da li ih vizuelizuje pre izvođenja.

- Iskreno, Huan Karlos Ferero mi uvek govori da unapred razmislim, ali za mene je to nemoguće, jer je to nešto što mi je prirodno i dolazi trenutno. Kada pogodim i vidim da je rival pozadi, ispadne samo. To je nešto trenutno.

- Moj cilj je da do kraja godine pokušam da osvojim jedan od preostala tri Grend slema, to mi je velika motivacija i boriću se za to.

Interesantno je i da je Alkaraz veliki ljubitelj šaha i da često voli da ga igra u slobodno vreme, a otkrio je i da ga je trener kritikovao zbog toga što mnogo vremena provodi na društvenim mrežama.

- To je nešto što mi Huan Karlos mnogo govori, da provodim dosta vremena na telefonu i na društvenim mrežama. To je nešto što moram da popravim i da znam kako da se isključim s vremena na vreme. Da, ja sam tip koji često koristi telefon.

Na kraju je upitan i o slavlju na kraju, kada je zagrizao pehar poput Rafaela Nadala, iako ne voli to poređenje.

Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

- Nisam hteo da zagrizem trofej, ali su mi fotografi rekli da ga zagrizem. To je bila stvar fotografa i ja sam ih, iako nisam želeo to da uradim, poslušao - zaključio je Alkaraz.

Video: Nadal: Alkazar je moj naslednik, on će srušiti Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA