≫ 

Novak stao uz Zvereva: "Razumem potrebu da se prihoduje novac, ali trebalo bi da se priča s teniserima"

Đoković je i ranije govorio o problemima kolega, ali čelni ljudi za to nisu imali sluha

  • 2
Aleksander Zverev, Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Puno bure u svetskom tenisu privukla je izjava Aleksandra Zvereva, koji je nakon finala Madrida rekao kako je dve večeri zaredom išao na spavanje tek rano ujutru, zbog termina u kojima je igrao mečeve. Na tu temu sada se oglasio i Novak Đoković.

Nemački teniser ruskog porekla igrao je polufinale protiv Stefanosa Cicipasa, koje je počelo u subotu posle 23 časova, a završeno je sat vremena iza ponoći. Kada se uzme u obzir da nakon meča teniseri moraju da odrade sve potrebne tretmane oporavka, dolazi se do toga da na spavanje ne može pre ranih jutarnjih časova. Konkretno Zverev je rekao da je legao u krevet tek oko pet ujutru.

- Ne možete da okončate polufinalni meč u jedan iza ponoći, a da igrate finale već narednog dana. Razumem potrebu organizatora da prihoduje veći novac na ime televizijskih prava i proda više ulaznica za noćni program, ali to stvara probleme - rekao je Đoković.

U četvrtfinalnom meču Zverev je takođe ostao na terenu sve do pola jedan posle ponoći, a Novak je istakao da iako se zalagao da bude što manje takvih termina, to nije urodilo plodom.

- Pre nego što donesu ovaku vrstu odluka, organizatori bi trebalo da pričaju sa teniserima. Dok sam bio predsednik Veća igrača pre nekoliko godina, pokušavao sam da rešim ovaj problem. Uprkos tome, ništa se nije promenilo.

Zverev ove sezone ima dosta problema sa terminima, pošto je i u Akapulku igrao meč do pet sati ujutru po lokalnom vremenu, što je veoma negativno uticalo na njega, te je narednog dana na teren izašao vrlo nervozan, zbog čega je napao glavnog sudiju i zaradio suspenziju.

Video: Zverev suspendovan sa ATP tura: Dobio uslovnu kaznu od godinu dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delimično tačno

    11. maj 2022 | 12:44

    Tačno je sve to ali s obzirom da bez publike, tv prenosa, reklama, sponzora, ljubitelja i obožavalaca ne bi bilo ni njih ni njihovih milionskih prihoda licemerno je cmizdriti sto po nekad legnes posle ponoći...Neka to kaže lekarima koji rade u noćnim dezurstvima a ne dobijaju baš milione...O ostalim skromnim i poštenim ljudima iz noćnih smena da i ne govorim.

  • Milenko Gajic RS

    11. maj 2022 | 12:36

    Pa jedino SRBIN vidi sve bez dioptrije .a ostale ulizice gledsju preko tudje dioptrije i opet nista ne vide. Zato ih treba satirati do besvesti pa da shvate Da Gospodin NOLE pokusava da neke stvari promeni na bolje a oni zabijaju Noz u ledja. Cas izizecima. A onaj Nadal i Federer dalibi i malo guze samo da se njima udvara. E tu je razlika izmedju pravog sportiste i i Ljudskog Dostojanstva. Da si ovi dripci pametni kao sto nisu pa da stanu na stranu NOLETA i Sportkih vrednosti mozda bi i bilo neke promene. Ovako dok ulizice guzu lizu nema promena. Nazalost Pozdrav za NOLETA GOSPODINA 👍🏻🇷🇸❤️🥂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA